karnELEVal å strålande sol

idag var det dags för dagen som vi länge sett fram emot - karnELEValen! den dag då de klasser i trean går ett karnevalståg med egenkomponerade ekipage med olika teman.. hur kul som helst eftersom det är då man inser att man ska ta studenten! siss å de som skulle vara med från hennes klass å ECDT (elprogrammet inriktning data) var här igår kväll å fixade sitt ekipage å vi fick en förhandstitt både på temat å på ballongdansen =D

idag vaknade jag med ett ryck av att siss kommer in å är orolig för att hon mådde dåligt - av nervositet drog vi slutsatsen.. satt å småpratade lite om dagen å allt som skulle hända för att sen renskriva talet som alla klasser läser upp för att presentera sitt ekipage.. =) sen ut å fixa ihop det sista, blanda ihop 12 kg choklad (!!) å massa annat godis.. vid 10 tiden åkte siss iväg med lastbilen som kördes av lillebrors kompis samt lilla bilen.. dagen hade börjat för siss!

hemma började vi duscha å göra oss i ordning, fixa lite mackor å ladda upp med massa massa vatten eftersom väderprognosen lovade 30 graders värme! =O

åkte iväg till gislaved med mamma å pappa å gick en sväng på den lilla lilla marknaden som erbjöd kepsar, halsband, solglasögon å t-shirtar i princip - inte mkt att hurra för alltså.. sprang in på systemet å köpte lite jordgubbscider å en miniflaska med vin.. strosade lite i affärerna å sådära.. jag å mamma va sugna på glass å försökte med en kiosk - som var översvämmad på folk å barnvagnar å aplånga köer.. nej tack till glass där, den skulle ju ha hunnit smälta innnan vi kom fram till kassan =O gick för att möta upp pappa som hade fått sällskap av måbro kenneth å lena plus marie å kusin david.. jag å mamma tog med oss david å gick å köpte glass på konsum istället.. inte som mjukglass men det va ju iaf glass! märkte hur folket drog sig uppåt mot gatan där karnELEValen går så ringde till pappa å sa till att dom skulle ta plats för att vi skulle få bra platser... vilket va en himla tur då det va smockat med folk utmed den tidigare halvt folktomma gatan! gjorde oss redo då klockan var ett å tåget skulle avgå från starten vid skolan.. vad vi inte visste var att det skulle bli en ca 40 minuter lång väntan i gassande sol! nu i efterhand har vi fått veta att det va bland annat nordman (som va domare) som de väntade på samt att det hade blivit en del strul med olika färdmedel i olika ekipage å så dära.. men sen kom dom å jag skulle ljuga väldigt mkt om jag inte sa att jag va så STOLT över vad BF å ECDT åstadkommit! å inte minst så va jag ju hemskt stolt över siss då jag vet hur mkt jobb hon lagt ner på att organisera upp detta! ååh så bra det blev även om vi fick vänta lite =) så snart alla klasser passerat så rusade jag å mamma ner på slänten för att ta plats där å kolla på persentationerna å ballongdansen =) hittade brossan å jenny som vi slog oss ner med å solen gassade på för fullt! presentationerna å talen drog igång å snart stod siss uppe på scenen med en kille från ECDT klassen å jag va om möjligt ännu stoltare! talen förflöt å poängjakten drog igång å nu insåg vi att det nog va dags å förflytta oss till skuggan.. ett klokt val då vi insåg att vi hade bränt oss rätt bra av all sol vi fått! =S ajj ajj ajj.. sen visade sig att jag hade vita märken efter solglasögonen - mindre fint faktiskt.. haha.. men hade inte mått bra om jag inte haft dom på mig så det får väl vara så då... kan ju vara trevligt att se ut som en tvättbjörn med rött ansikte å vita ögon =P haha..

ballongdanserna avlöpte varandra med jämna mellanrum - den ena bättre eller sämre än den andra.. =) blev en del bortblåsta ballonger å naket.. haha.. vi avnjöt detta i skuggan å det va skönt =) siss kom efter ett tag för att samla mynt å fick våra ihopsamlade påsar med massa mynt =D de kom tidigt vilket resulterade i att folk hade mkt mynt att ge rent allmänt så de fick högsta poäng på denna station tror jag.. =)

efter 1½ timmes poängjakt började alla klasserna samlas upp igen för att få veta vem som vann detta årets karnELEVal.. ekipagedelen vanns av SP's klass A och poängjakten vanns av SP's klass B - vilken min kusin madde var med i =) grattis till dig å resten av klassen! å BRA KÄMPAT av BF å ECDT!!! jag vet hur kul det är å visst är det lite deppigt att inte vinna trost att man vet att man inte kommer göra det - men oj oj oj vilket underbart minne detta kommer bli för siss å alla andra i hennes grupp! så länge man har kul så! har varit så stolt hela dagen över min lillasyster så det är inte klokt! för nåra år sen gjorde jag det själv å jag skulle lätt göra om det igen om jag fick chansen - så himla kul!

här kommer lite bilder från dagen =) som resulterat i mkt röda axlar å en fin fin solbränna formad exakt efter mitt linne och klänning =S haha, ser ut som om jag har ett vitt linne på mig fortfarande =P blir till att jämna ut det nu dagarna som kommer då vädret lovas bli precis lika fint som idag =D

  Solen skiner över gislaved å folket utmed gatan som karnelevalståget snart ska gå fram
  BF å ECDT's tema - Orka Sitta (OS.. mer idrott i skolan var syftet)
  Här kommer siss å hennes kompis
  Siss med kompis.. vattenpistol å megafon i högsta hugg!
 Siss i sin utstyrsel
  Siss på G
  Här är kusin Madde.. tjejen längst ut till höger
  Vinnande klassen - SPEK klass B å BP
  Nordman med bandmedlem presenteras som jurymedlemmar =) för övrigt så inleder Nordman sin sverigeturné i parken senare ikväll - i lilla gislaved! inte illa inte!
  Siss med en från EC håller talet, siss pratar sin del (de sponsras av AJ produkter därav tröjorna)
  En väldigt väldigt fokuserad siss
  mynt mynt mynt - ge oss mynt!
  badande klass..
  en blöt men svalkad siss =)

nu blev det ett LÅNGT inlägg men för min egen skull vill jag ha så mkt av dagen dokumenterad! dock visar jag bara ett litet litet axplock av de över 250 bilder som togs under dagen här i bloggen =) har varit en riktigt härlig dag å jag hoppas att siss får en fortsatt trevlig kväll nu med förfest å studentfest på parken sen! själv är jag så trött så jag snart ska lägga mig, haha =)

nu så!

för nåra minuter sen skrev jag klart min å lisens uppsats! så nu är det bara opponering å sånt kvar.. jihoo! det har funkat riktigt bra att skriva på varsitt håll tycker jag =) bra samarbete!

nu ska jag ut i solen lite tror jag allt!

i'm alive

uppsatsskrivande å umgänge med niclas å familjen upp all min tid så jag varken orkar, vill eller hinner ta mig tid till att skriva blogg nu.. =)

jag lever iaf å har det hur bra som helst! <3

mors dag!

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA PÅ MORS DAG!


en underbar dag

idag har varit en helt underbar dag! åkte till valle å tabita när mamma började jobba vid 10 å åkte hem vid kl.18 typ =D massa massa tid med mina bästa! jag barnvaktade tabita medan valle rensade ogräs =) matade henne, lekte å busade, gosade, bytte blöja nåra gånger å fick henne tillåmed att somna i min famn <3 helt lovely! hann oxå med att få klart sista boken så imån ska jag skriva om citat till referat för glatta livet :P

sen hem å mysa lite med familjen å grilla å så dära.. kollade lite på filmer som filmats på oss när vi va små.. riktigt kul å se! haha.. sen ringde niclas å frågade om han fick komma hit =O så klart säger jag inte nej till det så han är på väg nu.. sist han ringde va han i jönköping så han är nära nu =) ett bra slut på en underbar dag!

Eurovision song contest semifinal 2

inte många låtar som föll mig i smaken inte.. bara massa lugna tråkiga låtar ju (nästan iaf hehe) =O jisses.. hoppas nu bara perrelli går vidare! å så kanske ukraina oxå =)


ukraina gick vidare!


YES! perrelli gick vidare!!

idag å nåra dagar framåt

idag har det inte hänt så hemskt mkt.. ensam hemma tills pappa kom framåt halv tre... jag diskade å hängde ut tvätt.. åkte till jenny på arvids å köpte en överstuykningspenna som paus på allt tråkigt att göra =) sen hem å plugga.. fått mkt plugg gjort idag, nu ska alla citat in på datorn bara å sen ska det skrivas så fingrarna går varma över tangentbordet =)

imån däremot kommer det bli en väldigt trevlig dag! ska till valle medan mamma jobbar mellan kl.11-18.30 å passa tabita medan valle pular i trädgården =D ska bli mkt trevligt att umgås med de två finaste!

lördag ska vi åka på lite marknad i värnamo.. mysigt =) å sen blir det eurovision songcontest på kvällen med gottis.. mums

på söndag blir det mors dags fika hos måmå =) å så firande av världens bästa mamma oxå så klart! <3

å mellan allt detta ska jag alltså plugga oxå.. hrm hehe.. men det ska nog allt bli bra detta! ha kul på dagarna å skriva på kvällarna.. som det brukar se ut för mig i pluggtider =)


dagen som gått

jag hämtade siss när hon slutade skolan halv 10 på förmiddan å sen åkte vi till kvantum å handlade inför kvällen - siss kom på ett recept vi skulle göra.. sen tyckte vi att vi va förtjänta av morotskaka så vi åkte ner till göstas för att köpa det.. siss passade på att fråga om när hon ska börja sitt sommarjobb.. fick värsta erbjudandet där med - en gratis tårta till studenten! =O MUMS! så mamma ska ringa ner dit å beställa en.. blir antingen nån banantårta eller chokladtårta =) men siss fick en knäpp där ett tag å föreslog att kanske få fraller ist för tårta.. jisses! gratis konditoritårta ska man inte tacka nej till! hehe

sen hem å ta det lite lugnt ett tag innan vi skulle dra igång bakningen av kladdkaksmuffins inför morrondagen.. siss fixade smeten å vi fick in dom i ugnen.. sen kommer siss på att hon glömt ha i mjöl =S oops.. ringer pappa å frågar hur detta ska gå å får omelett till svar.. inte bra alltså.. å nej det blev inge bra utan mjöl.. dom svällde upp rejält i ugnen för att sen sjunka ihop lika mkt när dom kom ut =S haha.. snopet minst sagt! men vi fick oss lite goda skratt =) vi bakade en omgång med mjöl i sen å dom blev riktigt goda.. la en bit vit choklad i alla oxå.. smaskens! såna ska jag baka sen när jag kommer tillbaka till gävle =)

ytterligare tillfälle för lite softis innan vi skulle till å börja med maten.. blev en kycklinggryta typ med tacokrydda, paprika, creme fraishe å mjölk i =) riktigt gott! ska även laga detta till middag i gävle sen.. maten uppskattades av alla som tur va å sen va det lite paketöppning för mamma å pappas del.. dom fick en kalender av oss med bilder från deras liv ihop som siss satt ihop å beställt.. blev hur fin som helst! fanns två jätteroliga bilder med som det skrattades gott åt =) haha.. det va en trevlig middag! maten fick vila lite i magen innan det va dags för kaffe (vatten för mig) å tårta.. pappa hade beställt pärontårta som inte smakade allt för illa.. satt fint efter den goda maten =)

nu ikväll har jag pulat lite med uppsatsen.. struktur å så dära, klippt å klistrat intervjusvar å citat å grejjer.. imån måste jag ta ett rejält tag i pluggandet!

jag är så glad över det kloka beslutet! känns så bra att vi slipper oroa oss för hur vi nånsin skulle kunna tycka om det som kanske skulle blivit.. usch hemsk tanke för inget kan ersätta det som är nu! hade blivit mkt svårt.. men det slipper vi ju gruva oss för nu som tur är!

nu ska jag nog ta å gå å lägga mig.. nöjd med en dag som gått i trevlighetens tecken! slutet på dagen är nog det bästa! <3 älskar hela min familj å ni två extra som ingår i den!

puuh

ett mkt klokt beslut har fattats å jag är så stolt.. å lättad!

25 år som gifta!




idag firar mamma å pappa 25 årig bröllopsdag - grattis! =) <3
jag å siss ska göra mat ikväll å så ska vi äta tårta sen.. mums!
Älskar er!

gullunge nr.1 !



hon har växt otroligt mkt! värlens sötaste unge är hon allt =)
ser fram emot att träffa henne å hennes mamma, min vän igen!

    

...

synd att man inte får superkrafter med på köpet när man blir storasyster.. då skulle jag trolla bort all smärta.. eller ta över den så du slapp den..


va är det för en dag? är det en vanlig dag?

nej det är Tisslas födesledag! idag fyller lilla Tissla 3 år =) GRATTIS till henne!



jag är hemma

vilken känsla att vakna upp här hemma! kändes så bra.. vaknade dock av att oskar satt å jamade utanför dörren å ville gå ut =) haha.. ovant men så är det här hemma.. haha.. solen skiner å Hemma är såå himla fint.. ska ut å njuta av solen snart.. tissla sitter här med mig å är så kelsjuk så jag lär nog gosa lite med henne oxå.. hihi..

resan igår gick bra.. jag hann med att packa, byta hos marsvinen å fixa till lite i lägenheten innan jag åkte.. halv elva typ bestämdes det att jag skulle åka hem å sen gick bussen tio i två.. det va lite stressigt å jag visste inte redit va jag hann att packa ner eller inte.. så det va lite spännande att se sen igår.. haha.. men allt nödvändigt verkar ha kommit med =)

det va inte mkt folk på bussen från gävle till sthlm å det va skönt för sen va det knökat med folk vidare till jönköping.. det är alltid lika kul när man står å väntar på bussen i sthlm å dom öppnar dörrarna så man kan gå in till bussen.. folk blir som galna! paniiiiik.. haha.. det är som när man släpper ut kossor på grönbete för första gången på året.. alla ska ut samtidigt.. haha.. satt iaf jämte en trevlig kvinna ner till jönköping så det va inga problem =) möttes upp av siss, robin å jenny å sen åkte vi till gislaved å jag fick kika på robins lägenhet som va riktigt fin! sen släppa av jenny i anderstorp å sen Hem..

tack ännu en gång till niclas, cissi å lisen - TACK!! utan er hade jag inte varit här nu.. ni är guld värda!!

ändrade planer

jag åker hem idag!!

TACK niclas, cissi å lisen som gör detta möjligt - tack!! jag är er evigt tacksamma ska ni veta.. tack!!

min värsta mardröm

efter allt blåsande å regnande igår drömde jag inatt min värsta mardröm.. drömde att det kom ett ordentligt oväder med åska, blixtar, regn å orkanblåst hem till mitt älskade småland.. jag bodde nog där i mitt gamla rum tillfälligt för alla mina saker va där.. å jag, mamma, johan å malin såg hur garaget flög iväg.. grannars hus raserades (detta såg man nog för att all skog som annars skymmer grannarna).. å nu kommer vi till min värsta mardröm; jag va tvungen att springa runt å välja saker att ta med mig för att dom inte skulle försvinna när huset rasade..

detta är min absolut värsta mardröm - att det ska hända på riktigt; va fan ska jag välja? hur ska man få med allt? alla saker betyder ju nåt å bär på nåt minne.. usch å fyy va hemskt..

siss ringde i rätt stund - jag hann aldrig drömma så långt så huset rasade.. tack å lov, fy va hemskt.. jag blev väldigt glad när jag märkte att allt va en dröm.. jag måste inte välja på riktigt.. puh.. sen att det va en ny mardröm som jag vaknade upp i är en annan berättelse..

jag HATAR avståndet.. jag HATAR mig själv för att jag valde att flytta så långt.. jag HATAR att inte kunna åka hem snabbt å enkelt.. jag HATAR detta.. jag känner mig så otillräcklig

örongodis

http://www.youtube.com/watch?v=ZqqY07OZWps

http://www.youtube.com/watch?v=X2IExa2A198

jag älskar domma låtarna just nu.. lyssnar om å om igen.. så snart är dom väl inte lika bra, haha =)


hockeyn gör mig fundersam

sitter å glor på hockeyn med ett halvt öga typ men ser iaf att finland verkar slå sverige rätt överlägset.. ofta när sverige spelar mot finland blir jag lite kluven..

jag är född å uppvuxen i sverige, kan väl typ max femton ord på finska om man räknar med att jag kan räkna till typ 8 eller 9 på finska (jag vet inte redit hur långt jag kommer å om det blir rätt eller inte, haha).. men jag har halva min släkt där, min pappa är född i finland å pratar finska med fafa som oxå pratar finska flytande å så dära, jag har finskt blod i mina ådror, har ett finskt efternamn som jag är ensam om i sverige att ha i kombination med mitt förnamn.. jag skulle ljuga om jag sa att finland inte spelar en ganska viktig del i mitt liv å mitt ursprung.. men.. jag känner mig inte alltid finsk.. mkt säkert eftersom jag inte kan finska alls.. hade jag gjort det hade det säkert blivit annorlunda.. när jag å niclas va i helsingfors förra (?) sommaren så kom mitt ursprung ikapp mig lite.. jag va i det land där jag har halva min släkt.. jag har till å med släkt som bor i närheten av helsingfors.. det va så kul att vara där med niclas på nåt sätt.. ännu roligare va det när han kom med förslag att åka på bilsemester dit å hälsa på mina släktingar nån gång.. nu är väl inte det så aktuellt eftersom våran relation inte är den samma men det va fint av honom då.. jag kommer ihåg hur mkt jag längtade efter frukostbuffén sen på morronen för jag visste att dom skulle ha piroger (piirakka) där.. MUMS!! har försökt lära niclas att tycka om det lika mkt som jag men han förstår inte tjusningen med dessa delikatesser än ;) haha.. varma piroger med smör på.. mmmm =)

det va kul när vi va på gammelfarmors begravning för nåra år sen å en del av mina finska släktingar som inte kan svenska pratade lite engelska.. det va en upplevelse att efter typ 20 år förstå vad de sa å inte bara se händer som visar att man har växt å så skrattar alla å ler å ser glada ut å jag står å fattar ingenting =) men det är en del av tjusningen på nåt sätt.. haha..

jaja nog babblat om min ibland kluvna uppfattning om mitt ursprung.. haha =) här bjussar jag på en bild på större delen (tror jag) av min finska släkt.. iaf de som jag vet om å som jag vet vilka de är eller så dära.. alla är dom idag flera år äldre.. å säkert har det tillkommit nån eller så dära som tex bebisar å sällskap till de som då va utan å så dära..


vikarie igår med

vikarierade ju som tidigare skrivits igår oxå.. gick hur bra som helst det med =) inga problem alls faktiskt! vi va ute hela förmiddan vilket va lite kyligt när det blåste men skönt ändå.. sen mat å vila.. jag satt i ett rum med tre barn som jag bara träffade dagen innan å timmarna innan vilan.. å jag va allt bra nervös för dagen innan kämpade en ordinarie personal med samma barn i över en halvtimma med att få dom att somna.. men jag gick in, satte mig ner å dom låg så snällt tysta å lugna.. visst hade dom problem å somna å komma till ro, men det va ändå inte nåra problem.. jag la mig vid ett barn åt gången å strök dom över ryggen å med ett finger över pannan mer på kinden för att de skulle slappna av å vips somnade ett barn åt gången hur smidigt som helst =O det är såå otroligt mysigt att ha vilan om det funkar så här bra för man får gosa med barnen å se dom somna in till en stunds skön sömn.. =) efter vilan gick jag på rast å sen va jag å en annan vikarie själva med barnen å det gick hur bra som helst det med.. barnen lyssnade på oss å allt sånt.. hon som oxå va vikarie har varit där många gånger innan så barnen kände henne mer än mig så det va nog en fördel.. sen efter ett långt fredagsmellis som bestod av lite glass, plommon å massa smörgåsrån gick vi ut igen å barnen fick vara ute tills de gick hem ett efter ett.. smidigt å bra =) så jag är supernöjd med dagarna jag vikarierade! hoppas på flera framöver =)

passade på att fråga hon som jag jobbade med igår som oxå vikarierade hur mkt det är man tjänar.. tror hon går på samma timlön som jag får å då är den isf på lite mer än 100 kr i timmen.. med semsterersättning å sånt.. nice nice! alla extrapengar är välkomna in på mitt stackars lilla undernärda konto.. höhö

efter jobbandet gick jag direkt till lisen å vi gick till dollar store å handlade godis för vad som kändes som ett helt kompani =) haha.. sen kom annsa till lisen å vi satt å kollade på sjuka program på mtv å sen kollade vi på film =) alltid lika trevligt å umgås med er.. alltid blir det nåt som utlöser hysteriska skrattattacker =) hahaha.. jisses, men det är bra å skratta för det förlänger livet! förlängde nog livet med nåra år igår =) tack för en trevlig kväll!

va hemma vid strax efter kl.2 på natten sen å då va jag skapligt trött efter att ha gått upp kl.7 på morronen.. men jag kände mig nöjd med dagen!

nu ska jag snart ut i regnet för att gå till ica ännu en gång å köpa bakplåtspapper.. ska baka hemmagjord pizza ikväll å bara ligga i soffan hela kvällen med filt å gottis å kolla på filmer.. regnet lockar inte till nåt annat än det =)


grattis till csn.se

bra länge har jag försökt komma in på csn å mina sidor genom att logga in med mitt bankID men det har inte funkat en enda gång.. först hade jag inte java installerat å installerade det då å trodde det skulle funka men inte då.. så jag har hela tiden trott att det varit mitt bankID som strulat.. men så hade dom nåt underhållningsarbete igår på mina sidor å idag när jag skulle testa logga in med bankID för det gick inte att ansöka om studiemedel om jag inte va inloggad med bankID så trodde jag knappt mina ögon - det funkade ju! =O dra på trissor! så nu har jag ansökt om lån å bidrag för sommaren =) skönt att ha det klart! å grattis till csn som fixat sin hemsida så jag fick veta att det inte va mitt bankID som det va fel på =)

för övrigt gick jag in å kollade hur stor min skuld hos dom är.. 155 240 svenska kronor.. kul kul, eller inte.. men jag har iaf fått mig en utbildning för det =)


på tal om syskon

sitter å tittar på Efterlyst.. det är en intervju med mamman till barnen som dog i Arboga.. usch.. det är så hemskt.. jag gråter.. hon verkar så stark när hon sitter där å pratar om dom.. beundransvärt.. så små barn bestulna på livet.. usch! hoppas dom griper den skyldige!!

detta får mig ännu mer å tänka på hur mkt min lilla bror å lilla syster betyder för mig.. <3

detta är oss.. haha.. alla från våran bästa sida =) översta bilden säger ju mkt om hur normaliteten är fördelad oss emellan.. =)


till en lillasyster från en storasyster

jag är så stolt - du vet varför siss! å nu idag fick jag ju ännu mer anledning.. jisses.. som storasyster får man vara stolt över saker som för andra kan kännas små.. för alla saker som händer i ett småsyskons liv är stora å betydelsefulla för en storasyster!.. stå på dig siss, så kommer det gå bra för dig! jag finns här jämte dig, redo att stötta i vått å torrt..
jag älskar dig lilla syster


trasig näsa

kanten på mina näsborrar är helt förstörda =( värsta snytisblåsorna pga strävt hushållspapper som snytisar senaste dagarna.. ajj ajj ajj.. helt svullen å blåsor.. måste smörja med helosansalva ofta för om det är torrt gör det ännu ondare.. jag måste köpa finsnytisar dvs lena å fina näsdukar.. =/ iofs redan kört nu men ändå.. haah.. ajj ajj ajj min stackars näsa

2 veckor

om 2 veckor exakt - Hemma!

helt galet va tiden går fort alltså!

vikarie idag

jag fick se mitt sista avsnitt av barnmorskorna igår =) puh.. svt.se ville funka till slut! såå.. när kommer det en ny säsong av det då? jag vill se mer mer mer..

när jag sov som skönast idag vid halv åtta så ringde dom från min vfu å lät lite halvt panikslagna på rösten å frågade om jag kunde komma å jobba idag.. övervägde många gånger om jag skulle eller inte.. har ju böcker å läsa nu inför uppsatsen å så dära.. meen.. mitt undermedvetna tog över hand när jag tänkte på pengarna å rätt va det va så hade jag sagt ja å jag skulle komma så fort jag kunde.. jag måste erkänna att det känns bra nu.. jag kan läsa i helgen å så dära så det löser sig.. så nu kommer jag få nåra hundralappar extra i juni sen med.. inte alls dumt på sommaren när man vill unna sig lite glass å sånt! sen kändes det bra för nu får dom se att jag kan jobba ibland å så där med, jag visar intresse.. å kanske att dom ringer igen framöver.. pratade med en på den avdelningen jag har vfu på å hon frågade om jag va barnskötare å ja det är jag ju sa jag.. å det va bra sa hon för då kan dom ju ringa mig dom med, för dom vill gärna att vikarierna dom tar in är iaf barnskötare.. å så är jag ju mer än halva förskollärarutbildningen igenom nu med.. å min handledare vet ju va jag kan å så där med.. bara bra detta! jag behöver verkligen alla pengar jag kan få.. =/

va lite nervös när jag kom på morronen.. "ny" avdelning, jag har ju aldrig varit inne hos dom å sett dom jobba innan.. å nya barn.. nya små barn =) men allt gick faktiskt bra.. jag är positivt överraskad! barnen lyssnade på mig mer än jag trodde att dom skulle göra =) skönt.. å så va vi ute på förmiddan å det underlättar ju när man är där tillfälligt tycker jag.. skönt att vara ute i solen med.. =) lärde mig namnen snabbare än jag väntat mig med.. haha.. detta kändes bra för det är en så viktigt del just med namnen.. lättare att handskas med knoddarna om man kan deras namn å slipper säga du till dom.. haha =) blev en kortisdag idag från 9-13.30 å imån blir det 9-17.30 som längst.. men det är så få barn på fredagar så det kommer nog bli bra!

nej nu mat å sen kanske kanske åka till skolan å läsa referensböcker.. få se om jag orkar, annars blir det på lördag..


jäkla svt.se!

ligger här i soffan å tittade på nåra avsnitt av barnmorskorna.. å så mitt uppe i allt så slutar hela svt's hemsida att funka! =O va faaan.. jag ville ju titta =(

snart kommer det en bebis!

å det är idas bebis! =D BF 19 maj vilket är snaaaart! den kan komma när som helst.. å jag går å väntar som en tok på det där sms'et (eller vad det blir) som talar om att bebis kommit! =D kände massa på magen igår efter lektionen på skolan för det va sista tillfället vi sågs innan det är dags.. magen va så stor å så fin! men snart är den borta å bebis är ute i världen =)

jag tänker på dig hela tiden ida - LYCKA TILL! jag hoppas att allt kommer gå bra å är såå nyfiken på att få se bebis sen!

mina små lyckopiller

om jag inte hade haft mina småkillar så hade min tillvaro här hemma varit hemskt tråkig måste jag nog erkänna.. dom är så goa! börjar prata så fort nycklen sätts i dörren när jag kommer hem.. pratar när de hör att jag kommit upp på morronen.. blir hysteriska när det prasslar en påse å piper sitt tiggarpip ända nere från tassarna =)

är jag på dåligt humör är det bara att gå in där å sätta sig å prata lite för då blir dom alldels tossiga å ska poppa runt å visa upp sig å dom kommer fram till kanten båda två å tigger mat =) å inte går det att vara på dåligt humör efter en sån uppvisning! mina älsklingar - mina bebisar! haha


oj oj oj så gott!

årets första jordgubbar! inte svenska men ack så goda ändå! smaskens! stora å saftiga.. tänkte ha till desperate housewives men kommer nog få handla nya tills dess.. hihi.. mums!


min blogg är konstig

när nån kommenterat ett inlägg här i min blogg så syns det inte alltid direkt.. utan det kan dröjja ett tag, eller nåra kommentarer till innan det syns som det ska.. ehm.. ska det vara så här? lika är det ibland när jag skriver inlägg så syns inte det förrän jag skriver ett till.. men jag kan iaf lugna er besökare som kommenterar med att jag ser era kommentarer när jag loggar in iaf =) så skulle dom inte synas direkt så kanske dom kommer senare (hoppas jag iaf!).. annars får ni skriva flera.. så blir det mer kul för mig, haha.. men så ni vet iaf.. har läst om andra som bytt plattform som oxå har problem med detta.. jäkla plattformsbyte!


härlig dag

mötte upp johanna vid kvart över 11 idag på förmiddan å sen promenerade vi runt i underbara boulognern.. under vår promenad fick vi känna många fina (å nån äcklig) lukt.. sommar luktade det! häggen stod i blom på många ställen å det luktade så himla gott.. fick även sniffa in lite nyklippt gräs lukt =) sommarkänsla! va superhärligt att bara gå runt å njuta av vädret.. å trevligt sällskap =) skönt att prata av sig lite! sen en sväng ner på stan å kolla skor å hus.. haha =) som vanligt hittade jag inga skor som föll mig i smaken så jag håller mig tills jag åker hem å kan åka bort till ullis å kolla på sko-boo.. där hittar jag alltid skor som jag vill ha! sen skildes våra vägar å jag gick ännu en sväng genom boulognern å blev helt tagen igen av hur vackert det är.. så himla himla fint med allt grönt å ån å fågelkvitter.. skulle möta upp niclas vid högskolan å sen hemma igen vid klockan tre =) mkt sol å frisk luft idag, härligt!

tack för sällskapet johanna vilket resulterade i en härlig måndag!

bak å mat

idag fick jag för mig att baka.. jag som inte alls tycker om att baka annars! men ringde till mamma för recept å sen bakades det för fullt =) sen kom niclas hit å jag gjorde potatisgratäng å så grillade vi kött å kyckling.. mums! sen blev det mockarutor till efterrätt för min del =) va lite skeptisk till hur dom skulle smaka men oj va gott det blev!.. så nu har jag frösit in större delen av kakorna.. kul å ha hemma =)


till min vän - min andra halva - min brain

jag vill dedikera (stavning?) denna låt till min äldsta å bästaste vän.. hela låten får mig att tänka på dig å vår vänskap.. de kursiverade ställena liite extra.. tack för att du är min vän! tack för att du stöttar mig! tack för att du finns!

I Turn To You - Christina Aguilera

When I'm lost in the rain,
In your eyes I know I'll find the light
To light my way.
And when I'm scared,
And losing ground,
When my world is going crazy,
You can turn it all around.
And when I'm down you're there
- pushing me to the top.
You're always there,
giving me all you've got.
For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warm
I turn to you.
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true

I turn to you.
When I lose the will to win,
I just reach for you and
I can reach the sky again.
I can do anything
'Cause your love is so amazing,
'Cause your love inspires me.
And when I need a friend,
You're always on my side
Giving me faith
taking me through the night
For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warm
I turn to you.
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true
I turn to you.
For the arms to be my shelter
through all the rain,
For truth that will never change,
For someone to lean on,
For a heart I can rely on through anything,
For that one who I can run to...

For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warm
I turn to you
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true
I turn to you.
For a shield from the storm,
For a friend, for a love
to keep me safe and warm
I turn to you.
For the strength to be strong,
For the will to carry on
For everything you do,
for everything that's true
I turn to you.
I turn to you...



jag och min rädsla

jag älskar solen.. jag vill sitta i solen nu när det är så varmt å fint.. men nu i eftermiddag när jag tvättar så blir det inte så smidigt att gå ut i parken å lägga sig så jag gjorde ett försök att sitta på balkongen.. det gick ju så där bra alltså..

satt på helspänn för jag såg massa stora äckliga flygfän (som jag intalar mig är getingar så klart) å det slutade med att jag fick lov å gå in efter två minuter för jag kallsvettades å hade nära till gråten av allt surrande.. ehm.. detta känns ju lovande.. i år känns det värre än nånsin med rädslan för getingar å andra äcklga flygfän.. men sen intalar jag mig samtidigt att det blir så just på små utrymmen för då kan jag inte springa iväg eller undvika det lika lätt som på större utrymmen.. hade jag luggit ute i parken hade jag inte brytt mig lika mkt om allt surrande.. för då vet jag att jag kan springa iväg lättare.. sen blir det väl inte bättre av att jag vet att det fanns ett getingbo mellan tegelstenarna förra sommaren ute på balkongen.. men alla andra dagar som det varit fint å jag inte haft nåt att göra då å varit inne? hur förklarar jag dom.. jo med att jag är rädd för alla kryp som börjar krypa på kroppen när man ligger där på gräset.. huuuh.. å så tänker jag på alla fästingar å skit.. blää.. känns som om min rädsla för getingar håller på å utvidgar sig liiite? blä..

min tvätt brukar alltid få torka ute på balkongen sommartid.. men nu när jag skulle hänga upp den kom jag mig verkligen inte för att hänga den ute.. så den hamnade innanför balkongdörren i sovrummet i tvärdraget från alla fönster å dörren som är öppen.. nästan som att torka den ute ju.. nästan..


grattis bloggen

nu alla redan syns mina inlägg.. hejja hejja bloggen! *ironi*

nej usch vilken dag det blev idag då.. den började så bra när jag vaknade å såg det underbara vädret men sen pladask rasade det å jag vill bara skrika å slå på nåt.. blä..

jaha..

.. å varför syns inte mitt senaste inlägg nu då? jäkla blogg alltså..

fin fasad?

jag är så lycklig just nu.. solen skiner å allt känns så bra.. men bakom allt det bra å allt det fina så känner jag att det finns en liten arg, ledsen å besviken känsla som bubblar.. jag försöker trycka undan den, försöker inbilla mig att den är onödig å fjantig.. men titt som tätt är den känslan starkare än mig å jag känner mig liten å arg å besviken.. hur gör man? fan att jag inte är starkare än jag är.. visst har jag kommit en bra bit på vägen nu men när det kommer till vissa saker, vissa personer.. så har jag lång väg att gå fortfarande innan jag kan stå upp för mig själv till 100%..

allt jag gör.. räknas inte det? är inte det tillräckligt för att oxå räknas?


specialpedagogik - behövs det?

igår hade vi en föreläsning av specialpedagogiska institutet å då sa dom nåt som faktiskt är lite intressant att fundera på.. de sa att alla de som tror att de inte behöver specialpedagogik i sin utbildning inte har fattat vad det innebär att vara lärare.. damen som pratade sa att om en lärare inte inser att alla barn har nytta av ett specialpedagogiskt tänkande inte kommer få det lätt.. å jag måste nog hålla med; denna kursen har gett mig ett helt nytt tänkande på barn med eller utan funktionshinder.. jag är inte nöjd med kursen på långa vägar, men den har gett mig mkt nya tankesätt å synsätt iaf.. å som en klasskompis sa så hör man många som säger att dom inte behöver specialpedagogik för dom ska inte jobba med "såna barn" (bara det uttrycket är hemskt i sig).. damen svarade då så bra; nähä, så ska dom inte jobba som lärare alltså? oavsett om man vill jobba med "såna barn" eller inte så kommer man möta barn som är i behov av stöd.. å hur ska man kunna möta dem på bästa sätt om man inte har ett specialpedagogiskt tänkande? jag hade inte haft ett specialpedagogiskt tänkande (inte jättestort men lite iaf) om jag inte läst det jag läser nu i vår.. damen sa till å med att alla de som inte har specialpedagogik i sin utbildning inte kommer vara attraktiva på arbetsmarknaden sen, för det kommer mer och mer att man "ska" ha det tydligen.. synd då bara att det är valfritt på HiG fortfarande.. för det är verkligen nåt man går miste om.. som sagt; det finns inga "såna barn".. barnen har bara olika förutsättningar å hur ska man kunna möta dom på ett så bra sätt som möjligt om man inte har en djupare kunskap om det?

HiG - gör specialpedagogik obligatoriskt! specialpedagogiken behövs!

så länge sen!

mina små ögonstenar!


this is E&D

la ut bilder på småttingarna på marsvinssnack med frågan va det är för ras och färg å så där på dom.. å detta va det jag fick till svar.. kul å veta faktiskt! =) iaf för min egen del.. haha.. för er läsare vet jag inte hur kul det är å veta, men lägger in det här på bloggen för att själv ha det uppskrivet nånstans =)

Dexter = self buff (fast med "fel" öronfärg enligt standarden - öronen ska vara mer rosa-"gula" egentligen)

Eddie = nonself buff roan (också med fel öronfärg)


Self

En self är ett enfärgat, släthårigt (korthårigt) marsvin. Det finns i 14 godkända färger (se färger). Kroppen ska vara kort och kompakt med breda och höga skuldror. Nacken ska vara djurets högsta punkt. Färgens nyans och jämnhet och kroppsformen är det viktigaste hos en self. (http://www.humlansmarsvin.se/)


Nonself

En nonself är ett flerfärgat, släthårigt korthårigt marsvin. Det finns i tio olika teckningar (se teckningar). Varje teckning har särkilda krav för hur marsvinet ska vara tecknat. Färgernas intensitet och renhet är viktiga. Kroppsformen ska vara som hos en self, men mindre avvikelser accepteras. (http://www.humlansmarsvin.se/)


Buff
Marsvinet ska ha en matt gulbrun färg, med rosa hud och öron. Ögonen kan vara rubin eller mörkare. (http://www.humlansmarsvin.se/)


Roan

Marsvinet har enfärgat huvud och tassar, men på resten av kroppen ska vita hår finnas jämt uppblandade med grundfärgen. Roan finns i kombination med alla grundfärger/teckningar. Man parar aldrig två roan med varandra då en del av ungarna blir missbildade. Istället parar man roan med dess enfärgade motsvarighet. (http://www.humlansmarsvin.se/)



3 veckor

om 3 veckor exakt - Hemma!

funderingar

hur orkar man? jag vet inte om jag har ork så det räcker till allt just nu..

finns det nån källa man kan gå till för att få sig lite extra ork kanske? isf ska jag besöka den.. eller så kanske det bara är så att det är ett telefonsamtal som behövs.. till min källa.. för jag vet ju att den finns där, villkorslöst.. utan krussiduller å underligheter.. den bara finns där, å porlar så vackert.. utan att kräva nåt alls.. å jag tror det är det jag behöver för att fylla på min ork.. vi lovade ju trots allt att höras oftare, så detta kanske kan bli en bra anledning.. att jag behöver få extra ork.. för det är verkligen det jag får ut av det.. samtidigt som jag vet att jag inbringar ork till min källa oxå.. jag vet att jag är en källa för nån annan..

vi kämpar rätt mkt just nu faktiskt båda två, för att orka ta oss fram till målet som vi båda så mkt längtar efter.. det går inte ett samtal utan att vi pratar om saknaden.. om längtan efter det som komma skall.. men målet just nu, som vi kämpar för.. det är den dagen då min bil saktar ner från 90 till 70 för att sen efter en liten liten bit öka till 90 igen för att inte hindra trafiken (å för att komma snabbare fram).. för att sen slå på blinkisen, sakta ner å svänga vänster.. redan nu ser jag mitt mål.. jag ser mitt andra Hem.. jag ser min källa, mitt ljus, mitt hopp.. å jag är så ivrig så att de flesta gångerna jag vänder bilen på grannens uppfart så får jag kärringstopp å det tar ännu längre tid innan jag kommer fram.. men bara nåra meter efter mitt kärringstopp så stannar jag på riktigt.. å jag är Hemma.. jag är framme.. å min vän öppnar dörren å står där med hela sin uppenbarelse å bara ler å ser på mig.. hon öppnar sin famn å jag min, å vi håller hårt om varandra en stund å bara är.. alla månader i från varandra, försvinner.. för det är det dom gär när vi ses.. tiden isär finns inte då.. den försvinner, slutar existera.. å jag vill bara leva i nuet.. jag vill leva där å då.. å bara få vara lycklig.. å omedvetet fylla upp mitt liv med ork för att klara nästkommande månader i från varandra.. sen går vi in å sätter oss i köket som är så välbekant å bara pratar som om vi aldrig hade gjort annat..




jag ska orka! punkt slut

äntligen tisdag!

nytt oth avsnitt på nerladdning, jippie!!

vår i Boulognerskogen

gick till skolan å tillbaka för att läsa en, nu i efterhand, fruktansvärt tråkig bok.. tänkte tatt bussen först men nej nu ska jag allt njuta av vädret! skam å åka buss nu nära på ju, hihi.. så jag knatade iväg å passade på att ringa valle för att promenaden skulle bli lite roligare =) mkt trevligt promenadsällskap! kunde inte låta bli att berätta för henne hur fint det va i Boulognern när jag gick igenom där men eftersom det är svårt att förklara tyckte hon att jag kunde ta lite kort på det å maila henne.. sagt å gjort! här kommer nåra av bilderna.. vilken fin natur alltså! passade även på att ta lite kort på hur det ser ut här där jag bor nu å maila med så hon får se =) dom va å hälsade på när vi bodde i 2:an så vi kom ju på att hon inte sett hur jag bor nu.. alltid kul å se.. jag vet ju precis hur det ser ut där hon bor så det är väl inte mer än rätt att hon får se =) snart snart snart ses vi! bestämde även att jag skulle ta å sova nån natt hos dom för att vi ska få ut så mkt som möjligt av tiden jag är hemma å så har vi ju några månader att ta igen nu.. jag längar!

   
   
 

jag är stolt

jag erkänner.. mina marsvin är mina bebisar.. mina älsklingar.. minsta lilla framsteg med dom gör mig lika glad som om dom vore ett människobarn =) mkt beror väl på hur illa det va i början med dom antar jag.. vi har kämpat hårt!

nu har vi kommit så långt så att båda två vågar komma fram till min hand å ta sallad ur den å äta! oj oj oj vilket framsteg! inte minst för lilla dexter som det va värst ställt med.. eddie har alltid varit modig å kommit fram så där.. men lilla dexter, ja jisses.. nära på en liten liten tår av lycka när han både igår och idag kommit fram, tagit en bit sallad å ätit upp.. sen kommer han å sätter upp tassarna på burkanten när han vill ha mer.. det är så sött! han är så duktig.. eddie oxå så klart! sen när vi blivit lite tryggare med detta så ska jag se om jag inte kan ta kort på det.. nu är dom för skrajja =) minsta lilla snabba rörelse så är dom blixtsnabbt inne i huset igen.. haha.. men vi tar oss framåt! dexter blir inte ens rädd nu när jag kommer in i rummet å pratar med dom.. nu sitter han kvar, kommer fram till burkanten å pratar i hopp om att få mat! mina små matvrak.. =) mina älsklingar!

efter detta framsteget så kanske kanske jag kan introducera marsvinshissen å kanske kanske få upp dom en å en i knäet.. blir nästa projekt det!


min sommar

* läsa tro och ateism i nutiden 15hp
* glassa i boulongern med förhoppning på SOL då så klart

min sommar detta ja.. me like =) nu hoppas vi som sagt bara på en fin å solig sommar! sen ska jag nog allt klämma in en hemresa på mamma å pappas semster =)


D ligger fint

  
titta så sött han ligger med tassarna.. haha.. =)

jag borde verkligen sova.. jag har fått hemska gå-å-lägga-mig-tider =/

vår i parken

tog mig en liten promenad i parken.. alldeles grönt å vårigt! jättefint! å solen värmde skönt.. folk satt ute med sina familjer i parken å myste, såg så härligt ut! jag fick sån lust att ta med mig mina småttingar ut å låta dom gå i gräset lite men det är nog ingen lyckad idé just nu.. haha.. men plockade lite maskrosblad till dom iaf =) dock verkade dom inte så förtjusta i det =/ haha

     
     

för mkt sova

shit.. sov många timmar inatt å vaknade vid 10.. gick å la mig i soffan å somnade om direkt å sov till kl.13 typ.. hur kan jag vara så här trött? känner mig trött å orkeslös hela tiden.. =/ sist jag kände så här så tipsade valle om att ta extra järn så jag började ta järnbrustabletter så å blev mkt piggare kommer jag ihåg.. kanske skulle gå till ica å köpa såna nu med å se om det hjälper.. så här trött kan jag inte vara nu när det ska skrivas uppsatser å grejjer! å sen är det ju inte så kul att hela tiden känna sig slö å så där.. nej nu till ica å köpa järn!

haha

jag vet inte redit om jag skrattar mest åt det söta marsvinet eller åt han som filmar å pratar med grisen.. "yaaaaay".. hahahaha.. sött iaf!






hahahahaha vilken busig liten gris =O hahaha

 

tiden går

jisses va tiden går fort! mindre än en månad kvar nu tills jag ska åka hem.. om mindre än en månad ska våran A-uppsats vara klar.. snart kommer siss ta studenten å bli stor.. snart kommer lilla gullungen fylla 1 år.. snart kommer det vara sommar.. snart kommer sommaren vara slut.. snart kommer sista terminen i skolan börja.. snart kommer gullungen bli storasyster.. snart ska examensuppsatsen vara klar.. snart är jag färdigutbildad.. snart är det jul.. snart ska jag börja leta jobb.. snart ska jag börja leta bostad närmare Hemma.. snart ska jag flytta..

jag vet, helt sjukt å säga snart om alla dessa saker.. men det känns som om allt kommer vara snart bara för att tiden går så förbaskat fort! jag känner att jag inte redit hinner med ibland när jag sätter mig å funderar lite.. det går för fort!

jag är inne i en filmperiod nu.. såg PS i love you igår.. himla bra film! jag grät som ett barn 75% av tiden.. haha.. å ikväll såg jag over her dead body med eva longoria.. helt okej film =) igår såg jag även the hottie and the nottie med ingen mindre än paris hilton.. ehum, ja den hade väl en rätt okej baktanke eller nåt.. men ja.. haha.. mer än så vet jag inte om jag kan säga.. hahaha.. få se va det blir nästa gång!

läser å läser å läser

idag har det mest småregnat till å från hela dagen.. grått ute.. men säkert bra för naturen med lite regn nu efter all värme.. så idag har jag mest luggit på soffan hela halva dagen.. men faktiskt gjort nytta ändå! vi ska läsa en skönlitterär bok i nästa kurs å det är den jag läst hela dagen nu.. boken om Kirre.. så hemsk men ändå fin då man får följa hans upp- och nergångar i utvecklingen.. nu åter till boken!

blandade känslor

idag blev försäljningen av iPoden klar.. känns så där.. hehe.. separationsångest.. men men.. jag vet att jag inte har användning av så mkt utrymme i en mp3 spelare å den ligger bara här hemma å samlar damm.. så nu är den såld å jag får in mer än välbehövda pengar på kontot.. jag vet att det va ett bra beslut, jag kan köpa en ny senare som jag kommer använda mer.. å nu har jag ju iofs oxå mobilen som jag lyssnar på.. onödigt att ha ipoden då oxå.. så nu får vi hoppas att han som köpte den får mer användning av ipoden än jag =) en snabb å smidig affär - det tackar vi för!

hihi

sitter å läser inne på marsvinssnack.. häftigt namn på ett häftigt forum, haha.. nej men det är faktiskt ett bra forum, fick mkt hjälp där när e&d låg i luven på varandra.. =) men iaf.. så sitter jag å läser om en som köpt marsvin å så dära.. å så en jättesöt kommentar.. "va kul att ni blivit med marsvin".. hahahaha... så fult så det blev sött.. =) så jag är oxå med marsvin då, fast ganska långt gången eftersom jag haft dom ett tag nu =) hahahaha.. "blivit med marsvin".. mkt ska man höra innan man dör! =)

.....

   

här ser man dexters nya favoritmat.. ser ut som ostbågar så jag kallar det för det men det är ju nån slags marsvinsmat =) dexter ääälskar dom men inte eddie... eddie tyckte om vindruvor men det gjorde inte dexter.. dom har lite olika smak =) å så eddie som sitter å spanar i sitt lilla "fönster".. haha

(jag tycker inte om att man måste skriva en rubrik.. bläk)

4 veckor

om 4 veckor exakt - Hemma!

saknaden

oh lord.. har precis kollat på The sisterhood of the traveling pants.. hehe.. kanske inte världens tuffaste å häftigaste film.. men ack va den berörde mig.. den träffade nog varenda känslonerv jag har just nu för jisses va jag grät.. vet inte hur många minuter den hann börja med innan den första tåren rann nerför min kind.. å sen ju mer in i filmen det gick ju mer grät jag för att till sist sitta å storgråta som ett litet barn typ dom sista 45 minuterna.. så illa blev det.. men jag antar att det fanns ett å annat som behöve komma ut.. för nu känns det rätt bra faktiskt.. även om filmen öppnade dörren till tomrummet som funnits i mig sen jag gjorde mitt val.. du som nu läser; bered dig på en känsloresa direkt från mitt inre.. hehe.. this is my secret..

tror den berörde mig för den handlade om så starka känslor.. som jag sen jag tog mitt pick å pack å lämnade småland känt varje dag.. inte en dag har gått utan att jag mer eller mindre känt känslorna.. känslorna av saknad.. saknadens alla skepnader.. känslorna av längtan.. längtan efter nåt så långt bort.. längtan efter någon så långt bort.. saknaden efter någon så långt bort.. känslan av att ha lämnat något å någon så långt bort.. känslan av att missa något.. känslan av att vara rädd för allt det man missar (en tanke från filmen).. känslan av att inte hinna ta igen allt det man missat senare, för vissa saker.. går ju faktiskt inte att ta igen, det går inte att uppleva dom igen.. det är saker som sker en gång i livet.. det kommer jag aldrig ifrån..

jag har det bra här.. det är inte det.. men ja.. nej jag vet inte.. alla känslor är så virriga å jag vet inte redit ut eller in i stunder som denna.. då vet jag bara att jag saknar.. längtar.. å ångrar mig.. väldigt mkt.. å det är i stunder som dessa som jag hatar mig själv för att jag gjorde mitt val.. jag hatar avståndet å jag hatar mig själv för att jag medvetet gjorde ett val som gjorde att jag skulle lämna allt som nånsin betytt nåt för mig.. självklart har jag fått massa nya saker som betyder mkt på resans gång.. men.. inget kan ersätta det jag en gång lämnade.. det kan fylla upp tomrummet lite, men aldrig ersätta..

å visst är det inte långt kvar nu.. tills jag kan komma nära allt det jag så starkt saknar.. men i stunder som dessa så är det ingen större hjälp på vägen.. för jag vet att det fortfarande är en hel del stora saker jag måste ta mig igenom innan jag är framme.. å jag vet att tiden går fort, se bara på dessa åren! men inte heller det är nån vidare tröst när det känns som jobbigast.. 4 år är en lång tid.. det är mkt som händer på 4 år.. å när jag väl är framme, så har det gått 5 år.. å det är ju ännu längre tid.. men.. ja, jag har iaf fått möjligheten att vara med på många fina fina stunder.. brors student.. dagarna efter att gullungen föddes åkte vi hem.. alla jular.. lite varje sommar.. å nu siss student.. å många många mer stunder så klart.. men allt där emellan då?.. alla små stunder, som så här långt borta, blir till stora stunder för att jag lärt mig uppskatta saker på ett helt annat sätt...

nej usch, nu har jag ältat nog för ikväll.. antar att den gråten filmen framkallade va bra för mig för det känns bra nu.. det plus mitt känsloflöde här.. hehe.. vet inte va jag tycker om detta inlägget imån när jag fått sova på saken.. men.. äsch.. this is me and my life.. å mina känslor.. varför hymla med det? detta är mina känslor å jag skäms inte för dom..

29e maj

RSS 2.0