det drar ihop sig




Nedräkning 1 = mindre än 3 veckor

Nedräkning 2 = exakt 3 veckor

Nedräkning 3 = ganska så exakt 3 månader

Helt galet vad tiden går fort!

nu är det på riktigt

har precis kommit hem från att ha varit på gavlegårdarna å skrivit på uppsägningen av lägenheten.. nu finns det ingen återvändo - min flytt ifrån gävle är på riktigt från å med idag.. spännande!

wiho!

johanna å patrik bokade ikväll sin resa till solen å därmed kan jag boka min resa hem till småland! =D wiho! nu har vi verkligen nåt att kämpa för, å kämpa det ska vi! innan vi åker iväg på vår ledighet ska vi vara klara med våra intervjuer å bakgrunden till uppsatsen.. å det vet jag att vi klarar! =D wihoo jag åker hem den 19e oktober med mamma å pappa å stannar en vecka, lovely!

mama, i'm coming home

innan detta året är slut så kommer jag åter bo i mitt fina småland.. det bestämde jag å mamma idag.. å det känns så rätt! så denna veckan ska jag säga upp min lägenhet.. då blir det definitivt å absolut.. mellan jul å nyår (borde det bli) kommer flyttlasset att gå.. jag kommer åter bo nära min familj, efter ca 4 år ifrån dom.. 4 år som jag aldrig kommer ångra att jag tillbringat som jag gjort.. det har varit en otrolig period i mitt liv å jag har lärt känna nåra av mina bästa vänner här uppe.. jag har växt i mig själv å lärt mig att leva på egen hand.. jag har mått bra, jag har mått dåligt.. jag har haft 4 fina år.. men dock fyllda med en känsla av att det är nåt som saknas - familjen.. så nu ska det bli otroligt skönt att få ha dom på en timmes avstånd.. tänk, jag kommer kunna träffa min familj varje vecka... det har jag inte kunnat på 4 år.. jag kommer kunna vara med på allt min familj gör.. det har jag inte kunnat på 4 år.. jag längtar så otroligt mkt.. tänk.. som mest kommer jag ha max 10 (!!!) mil hem.. det är en sjättedel av vad jag har nu.. helt sjuk känsla.. men en känsla som känns så bra.. det är verkligen dags för mig att gå vidare i mitt liv.. jag kan göra det för att jag vet att med de vänner som verkligen är mina vänner härifrån så kommer vår vänskap inte ta skada av att jag flyttar.. visst kommer vi inte ses som nu, men det kommer ändå funka.. se bara på mig å valle, vi har fått det att funka under alla dessa år.. vill man så går det!

mamma blev så glad när jag berättade för henne att jag bestämt mig nu.. å det gör mig så varm inombords.. då känner jag att det är rätt.. självklart har hela familjen blivit glada! å jag är glad! jag kommer åter bli en äkta smålänning =)

nu måste jag sussa.. imån ska jag å johanna köra igång med uppsatsen på högsta växel för att kunna komma igång med allt å jobba ifatt oss till vår ledighet.. johanna, vi är bäst å vi kommer klara detta galant!! 5 dagar ;) hahaha.. nej men vi klarar detta.. vi kommer kunna vara ordentligt lediga sen, det vet jag! för vi jobbar så bra ihop som du skrev du med!

det kommer ordna sig

efter att ha börjat kika bakom dörrarna till framtiden å därmed verkligheten så insåg jag rätt snabbt vad det är jag vill.. å kanske främst vart jag vill.. alla jag pratat med ser positivit på det oxå å det får mig ännu mer motiverad.. jag måste verkligen lyssna på mitt hjärta nu å det kan inte bli tydligare vad det vill.. blir allt som jag vill, så kommer jag kunna ta mig smidigt dit alla vänner hamnar sen, å de kommer smidigt kunna komma till mig..

som pappa sa ikväll; det kommer ordna sig.. det kommer ordna sig.. å med världens bästa mamma å pappa så vet jag att det kommer göra det..

nu till nåt helt annat.. jag har bytt utseende på bloggen igen.. kände för att fixa till den lite nu inför hösten å allt =)

imån gäller det.. då har vi lektion å kommer troligen få veta hur handledaren våran ser på det vi har mailat in.. jag är minst sagt skitnervös just nu.. usch.. men ska bli skönt att kunna komma igång igen!

flitens lampa har lyst idag

ja jisses va jag har fått saker gjorda idag.. har gått igenom de böcker jag har här hemma som ska användas i uppsatsen, börjat kolla igenom min avhandling.. markerat sidor å sånt.. jätteskönt att ha det avklarat =) sen har jag faktiskt oxå kollat runt lite på vart jag kan tänka mig att en dag hamna efter att skolan slutar.. har kollat upp lite olika bostadsförmedlingar i sthlm, jkpg å halmstad som jag anmält mig på oxå... kollat lite va det finns för utbud.. dock ser det ganska så mörkt ut, men jag har precis gett mig in i det å har fortfarande mkt att kolla upp så jag tänker inte ge upp hoppet än inte! men det känns faktiskt riktigt skönt att ha tatt tag i det å börjat kolla upp saker å ting.. öppnat den dörren till framtiden lite på glänt så där lagom mkt =) ska fortsätta med min avhandling nu en stund medan lampan fortfarande lyser lite, haha.. hej svej!

solig söndag

helgen är snart till ända.. måndag igen snart alltså.. känns verkligen som om det bara är måndag å fredag hela veckan.. dom andra dagarna bara susar förbi.. kommer knappt ihåg när jag skrev sist så jag vet inte hur långt tillbaka jag ska se för att inte uppdatera er om nåt som redan hänt.. men eftersom jag inte har varken ork eller tid eller lust att skriva här så har jag på känn att det va länge sen jag skrev nåt.. nu passar jag på medan jag har lite krafter till det =) sitter i sängen med datorn i knäet, har bunkrat upp med uppsatslitteratur, block, pennor, post-it lappar å gud vet vad som behövs för att gå igenom böckerna, slutföra lite uppgifter.. solen skiner å himlen är klarblå.. helt fantastiskt! igår va det oxå superhärligt väder.. behöver verkligen lite sol å krafter! balkongdörren står på vid gavel så det kommer in ren å fräsch höstluft.. å eftersom jag sitter nerbäddad så känns det inte kallt utan bara så skönt.. så uppfriskande.. härligt!

denna veckan som har varit har varit ganska lugn på pluggfronten.. i måndags så skrev vi ihop inledning å metod så långt å mkt man kan skriva nu på dom.. det va veckans uppgift, handledaren skulle ha dom mailade till sig så han har nåt att prata med oss om på nästa lektion.. vi har även veckan innan dess knåpat ihop ett informationsbrev å våra intervjufrågor så dom mailade vi oxå in nu för att få respons på.. så vi hade inte nåt alls att göra på uppsatsen denna veckan mer än i måndags så veckan har ägnats åt alla enskilda uppgifter istället.. skönt å få beta av lite på dom med.. så nu är väntas lektionen på tisdag på med skräckblandad känsla.. vad ska han säga om det vi skickat in? duger det eller måste vi göra om massor? nervöst som attan minst sagt.. vill ju komma igång med allt förarbete nu å jobba ikapp oss inför våran stundade ledighet i oktober.. j å p ska troligen utomlands då så jag kommer isf passa på å åka hem med mamma å pappa när dom kommer hit å ta mig till liiiite sydligare breddgrader iaf =D

känner nu, med allt som är runt uppsatsen å allt annat i livet, att en sån paus som vi eventuellt kommer få kommer komma minst sagt lägligt! vette katten om jag skulle kunnat orka med allt om vi inte hade en liten paus att se fram emot.. skulle vara så skönt å få komma Hem lite å verkligen få komma bort från gävle å allt som är här med skolan å jag vet inte vad.. här går inte att ta samma paus som om när jag åker hem, för här finns allt hela tiden över en.. bara när man åker iväg som man verkligen kan släppa allt för en stund..

har inte bara min eventuella hemresa att se fram emot för nu är det inte heller länge kvar tills min finaste å bästaste ska få bebis igen.. 16 november är BF men först va det 16 oktober.. så vi får väl se när bebis tittar ut.. lilla skruttis va 10 dagar tidig så denna bebis kan ju även den komma tidigt.. ska bli så hemskt spännande! tänk om bebis hinner titta ut innan jag åker hem.. det vore ju hur kul å underbart som helst.. men om inte så har jag ju bara ännu mer anledning att försöka åka hem ännu en gång denna höst.. åååh <3 tänk, snart finns det två små ögonstenar.. lovely!

vad mer finns det att förtälja.. spenderade min torsdagskväll nu i veckan hos min fina vän mia, där blev jag sittande så länge så bussarna slutade gå.. snäll som mia är fick jag sova över hos henne å lilla oliwer, vilket var väldigt uppskattat av mig av olika anledningar.. TACK mia för den kvällen.. du är min räddare i nöden, är så tacksam för att du så ovillkorligt alltid ställer upp.. sov gott den natten å fick vakna upp till oliwers mogonprat.. hur gulligt som helst, å mkt trevligare att vakna upp till det än en skränande mobil =) åt frukost, följde med mia å lämnade honom på dagis å åkte sen hem för att göra lite nytta innan det va fest hos nadja.. hade riktigt trevligt där, bara nya människor då jag bara kände nadja, men hur kul som helst ändå för alla va så öppna å trevliga.. igår va det softisdag minst sagt.. låg på soffan å kollade på filmer.. sköönt =) sen kom nadja hit å vi åt dagen-efter-mat alltså pizza.. muuummmss.. satt sen å pratade bort nåra timmar.. å efter att hon gick så kollade jag på mer film.. haha filmens dag igår med andra ord.. härligt! idag ska jag alltså försöka vara ambitiös å få lite plugg avklarat.. kanske bäst att jag sätter igång typ.. nu.. då kanske =)

har förresten fått nåt riktigt roligt att se fram emot nästa år.. nämligen bröllop! åååååh, det ska bli så kul! ska bli kul att följa med å se planeringen fram till det oxå.. hihi.. så kul! kommer bli riktigt fint har jag på känn! grattis grattis grattis min vän! mina egna planeringar för året som kommer vette katten var dom är eller hur det blir.. hehe.. men det ordnar sig! passar på att önska toffe å anna LYCKA TILL på sin stundande långresa.. hoppas allt kommer gå bra å att ni får en riktigt fin å härlig resa med mååånga roliga upplevelser!

nu ska jag ta tag i min dag.. ni som läser här har fått en liten uppdatering nu iaf å vet att jag lever å så där iaf =) ha en fortsatt fin söndag allihopa!

uppdragbarn.se

Såhär står det på Childhoods hemsida:

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Här kommer min länkning till www.uppdragbarn.se, om 5000 av er bloggare gör samma sak är vi uppe i 100 000 kr till Childhoods verksamhet redan idag. Kom igen nu!






Enkelt; Bara att kopiera och lägga ut! å så är det ju för en väldigt bra sak!
För att vara säker på att dom hittar ditt inlägg snabbt så pinga här efter ni gjort inlägget... för säkerhetsskull :)

liten utmaning

Fem saker att göra idag:

1. Äta frukost

2. Plugga

3. Städa lägenheten lite

4. Ta det lugnt

5. Gärna plugga lite till

Vad jag gjorde för 10 år sedan:
För tio år sen va jag 14 år.. jag gick på högstadiet.. typ.. 

 

Ställen jag bott på:
Smålandsstenar

Stockholm (täby)

Gävle

 

Saker jag skulle göra om jag blir billionär:

Betala av csn

Betala av alla lån mamma å pappa har

Renovera upp mamma å pappas hus

Bygga mig ett eget hus

Bygga hus å syrran å brossan

Ge familjen lite pengar

Åka på resa med familjen

Åka på resa med vänner

Spara en del inför framtidens olika händelser

 

Jag utmanar: De som vill =)


grattis mamma å pappa!!

mamma å pappa vann pengar på postkodlotteriet igår! =D jättekul! satt hemma hos johanna å kollade på det på tv'n.. så kul å se vilka dom besökte på postnumret.. va en hel del som jag kände igen =) skojj skojj! Grattis till mamma å pappa!!


då, nu å framtiden

nu va det bra länge sen jag skrev här.. har varken haft tid eller ork att göra det, men tänkte att det kanske va dags å låta er veta att jag iaf lever.. =)

vfu'n är slut för denna gången å för alltid.. det va alltså min sista vfu nånsin.. kändes allt bra kluvet måste jag säga.. hade med mig ett litet vykort till de avdelningar som jag varit på där jag skrivit å tackat för allt de gett mig under min tid hos dom.. fick många kramar å lycka-till-i-framtiden-önskningar då jag delade ut dom å det kändes så verkligt att det va sista vfu'n.. hade iaf två riktigt bra veckor där.. dagarna gick så otroligt fort å veckorna va över på ett kick kändes det som.. peronalen å barnen va hur goa som helst.. är så nöjd med min sista vfu.. känns konstigt att inte komma tillbaka dit som lärarkandidat mer.. men jag ska väl förhoppningsvis få komma tillbaka å vicka lite under hösten =) närmast är imån då jag ska vicka för hon som va min handledare under vfu'n.. kul!

vad mer då? inte mkt inte.. mamma å pappa har bokat in ett besök upp hit den 16e-19e oktober.. å jag längtar som bara den! ska bli så mysigt med en hel helg tillsammans med mamma å pappa.. <3

nu, idag, drar plugget igång igen.. sitter här bland högar av böcker å papper överallt.. examensarbete it is! har blivit en hel del prat om framtiden nu under vfu'n å jag känner att examen är så nära, men ändå på nåt sätt så långt borta.. det har gått så fort! funderingarna på vad som ska hända sen har verkligen börjat snurra i huvudet å jag vet varken ut eller in.. men det får lösa sig, det vet jag ju att det gör! men det är med nervositet jag ser på framtiden.. vad ska hända? vart hamnar jag? kommer jag få ett jobb som jag trivs med? ja, frågorna är mååånga.. å det känns inte som om det finns lika mkt svar.. men det kommer väl allt eftersom.. är nog lite upp å ner i humöret för tillfället.. ena dagen känns allt bra å det är inga problem med nåt, för att nästa dag vara lite mer nere å inte se lika ljust på allt.. men that's it mitt uppe i sista terminen å examensarbete antar jag.. ett nytt skede i livet är ju ändå nära å som det är just nu finns det inte mkt jag kan göra för att påverka skedet.. inte än iaf..

nu ska jag iaf ta å dra igång pluggandet (försöka iaf) för dagen.. gjorde en liten planering i helgen över det som behöver göras inom den närmsta tiden, jag är en list-människa å både behöver å tycker om att ha allt som ska göras framför mig så det blir tydligt å bra.. så jag ska börja beta av min lista nu..

hoppas det är bra med alla!

vill passa på att gratulera mina vänner annsofi som fyllde år i lördags å emma som fyller år idag - GRATTIS till er!!! (i efterskott till dig annso, men ändå =) )

RSS 2.0