vfu å lite annat babbel

sista två vfu veckorna började i måndags.. känns lite kluvet faktiskt.. har lärt mig så otroligt mkt hos min handledare å på förskolan! har fått med mig så många erfarenheter å kloka råd å tips från min handledare.. hon har verkligen varit bra! bra att bolla idéer med å stöttande när jag va ny å lite nervös.. kunde inte fått en bättre handledare tror jag allt!

vfu'n går bra.. halva första veckan är avklarad nu å jag har bara korta dagar kvar nu.. sköönt, veckan kommer gå fort å till helgen ska jag vila som bara den! men samtidigt kluvet.. bara en enda vecka kvar sen.. fem dagar.. sen är det slut.. barnen är helt fantastiskt härliga.. så gosiga å busiga.. älskar att se hur buset glimmar i deras ögon när vi leker eller gör nåt annat.. buset riktigt spritter i hela deras små kroppar.. har faktiskt inga direkta bekymmer med att barnen inte lyssnar på mig eller nåt, vilket jag trodde det skulle bli liiite iaf eftersom barngruppen ändå är "ny".. det gör allt mkt lättare att dom tar sig till mig snabbt =) barnen denna gången är 3-5 år å som nästan varje gång när jag byter avdelning (är på småbarnsavdelning egentligen) så blir jag kluven över vilken ålder jag vill jobba med.. men det kanske är positivt det bara.. då kan jag ta vilket jobb som helst , bara det är på en förskola.. haha eller nåt..

hade inte så hemskt mkt jag ville vara med om denna vfu'n om man inte räknar med att jag verkligen vill vara med i det dagliga arbetet å göra allt som dom andra gör, så hade jag önskningar om att få uppleva inskolning.. på så sätt ligger vfu'n verkligen rätt i tiden då det är massa inskolningar på G på förskolan jag är på.. fick vara med på en inskolning nu i veckan, den går väldigt lätt å smidigt då barnet kommer från småbarnsavdelningen mittemot.. mkt intressant å se hur dom jobbar å tänker även om den går så smärtfritt det bara går! ska även få gå in på min "vanliga" avdelning å få se lite mer.. va ska man säga.. riktiga?.. svårare?.. inskolningar, eftersom de har många nya små barn som ska skolas in.. å dom har det inte lätt där inte med allt.. tänkte jag skulle gå in där å bara kolla nån timme eller nåt hur dom jobbar för å få se olika tänkbara sätt en inskolning kan gå till på.. annars känner jag att jag fått vara med om det mesta ett par gånger nu inför då jag är färdigutbildad.. tack snälla handledare för att du sett till att det blivit så för mig!

här om dagen fick jag även mkt kloka råd inför framtiden av en i personalen.. vi började prata om att jag inte var här ifrån å framtiden å så där med jobb å allt.. märkte att vi har varit med om typ samma sak känns det som.. å hon gjorde som jag funderar på att göra.. berättade snabbt hur det ligger till för mig å hon tyckte jag skulle stå på mig.. för henne va det värt det.. ska definitivt bära med mig hennes ord i livet! många kloka ord sa hon å jag blev lite peppad faktiskt.. för jag har mkt framöver som ska bestämmas, planeras å göras.. allt när var sak har sin tid.. å mkt innan allt kommer ske kommer påverka mina beslut.. antingen till det bättre, eller till det sämre.. ska bli mkt intressant å se hur det går med allt.. å ja, det som inte dödar, det härdar.. jag har otroliga människor som stöttar mig, så jag kommer inte gå under iaf..

nu ska jag snart ta ett bad.. sen funderar jag på att kolla lite på antingen sex and the city eller the hills.. har laddat hem första säsongen på båda serierna för att ha nåt att titta på =)

lite kul att jag har fler läsare nu när min blogg ligger i dvala än när jag är inne i skrivarperioder.. hahaha

det är lite tomt här nu för tiden

å det har sina orsaker.. dels är det väldigt mkt i skolan nu.. sista terminen har börjat å det ordentligt.. jag vet att jag å johanna kommer klara det, men det är en kringelkrokig väg vi går just nu.. men så snart vi benat ut allt som är nu i början så tror jag vi kommer på en rakare väg! vi ska ro detta i land, utan tvekan! men det kommer bli mkt mkt arbete.. så jag tror det blir mkt skrivande om uppsatsen framöver här..

inte nog med att det är mkt i skolan nu så är det mkt som ska tänkas på, bestämmas, funderas över, planeras å ja jag vet inte vad mer som ska hållas ordning på i livet utanför skolan oxå.. jag är inte inne i min bästa period om man säger så.. men jag börjar väl se ett ljus i tunnlen nu på vissa fronter iaf.. å jag vill oxå säga tack från djupet av mitt hjärta till de otroligt fina vännerna jag har omkring mig.. utan er skulle jag inte se ljuset.. ni är fantastiska allihopa.. ett lite extra stort tack till Mia  - du vet varför!

en del saker ser jag ljust på just nu som sagt medan en del andra saker fortfarande är suddiga, jobbiga å tänka på.. dock ska det bli intressant å se hur de kommer utveckla sig, det är en sak som är säkert.. även om det är en tuff å kämpig å jobbig höst som väntar.. så vet jag att jag kommer gå starkare ur den, å jag kommer vara så många upplevelser rikare både på gott å ont kan jag tänka mig.. det som inte dödar - det härdar..

Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du

Sitt inte hemma och vänta på att nåt ska hända
Nej häng med ut ikväll, alltid hittar man på nån grej
Vi drar ut nånstans och dricker en flaska vin
Kanske stannar vi nånstans å lyssnar på ett band

Men då när allt e slut
Vad har jag fått ut?
Men jag vet att det e nånting

Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du
Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du

Sitta framför en teve är inte allt
Häng med ut och röja och ta det kallt
Vi drar ut nånstans och dricker en flaska vin
Kanske stannar vi nånstans å lyssnar på ett band

Men då när allt e slut
Vad har jag fått ut?
Men jag vet att det e nånting

Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du
Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du

Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du
Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du
Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du
Du lever bara en gång och den gången e nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det e du


(Noice - Du lever bara en gång)

Denna låt är inte bara min må-bra-låt just nu utan även en låt som får mig att minnas en av sommarens bästaste kvällar.. min å lisens kväll hihi =) den spelas många gånger under dagarna här å får mig att minnas, tänka tillbaka, känna samma känsla som då.. å helt enkelt bara må så bra.. vilken kväll det va alltså! oj oj oj..

regn ute , regn i sinne

idag har det verkligen regnat hela hela dagen.. fy fan alltså.. jag låg med datorn i sängen fram till kl.18 typ.. då tog jag mig ett varmbad för att sen förflytta mig till soffan.. hejja vilken dag.. när det är så här grått å hemskt så blir verkligen jag oxå grå å hemsk.. tappar all ork å vill bara slippa vara med mer.. regnet vräker ner så mkt så jag hör knappt va dom säger på tv'n.. fy fan.. jag hatar regn.. jag vill tillbaka till mina fina fina veckor jag hade hemma då solen sken hela tiden.. nu ska jag lägga mig i sängen igen, det är ju inget bra på tv så lika bra å försöka sova..

tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack  annsofi - du vet varför ♥ tack tack tack tack tack tack tack

det sämsta jag gjort hittills

är nog hemtentan i sommarkursen.. hehehehe

men nu är den skriven iaf, inte i närheten av vad den skulle vara - men den är skriven iaf! å nu ska jag sova jävligt gott, även om hemtentan är rejält dålig.. men jag har nåt att lämna in iaf!

jag gör ett försök iaf

 http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=87082 

klicka på länken om du vill vara snäll å ge mig lite poäng så jag kanske kan få köpa lite smink gratis =) hahaha.. brukar inte hålla på med sånt här men, som den snåla  student jag är, så är det väl kanske värt å testa.. kanske finns det nån vänlig själ som vill bli medlem å oxå samla poäng =) hahaha kanske.. haha

sommaren 2008 del 1

efter en periods bloggtorka börjar skrivlusten komma tillbaka lite nu så jag passar på å skriva lite om min sommar nu.. för sommaren har väl typ tatt slut nu, iaf om man tänker på att skolan börjat å där med sista (!!) terminen.. helt galet.. har iaf varit en intensiv vecka med mkt info å mkt att få ordning på.. jisses.. men jag känner mig trygg i johannas sällskap å jag vet att vi kommer klara detta galant! efter fredagens första seminarie i grupp med handledare å nästa onsdags sökgrejjs i bibblan så drar vi igång på allvar.. så nu går det liite på lågväxel men vi förbereder så mkt vi kan med att leta lite nyckelord, klura lite på syfte å frågeställning, leta lite artiklar å litteraturtips.. inte så hemskt kul men det måste göras.. anledningen till mitt sug att skriva om min underbara sommar kommer väl från denna veckans verklighetschock.. jag vill minnas tillbaka, återuppleva alla mina fina minnen, för det har jag fått många denna sommar!

börjar med att lägga in lite bilder å så från sist jag va Hemma.. minnet innan dess skulle jag tro är uppsala? men det har jag ju redan skrivit om så det tar jag inte upp igen, även om jag är sugen på det.. hihihi, för det va en helg i särklass! men ja åter till Hemma.. here we go! (varning för många bilder = långt inlägg) inser nu efter en lång stund av inläggande av bilder att jag delar upp det i olika delar.. det blir lite för långt annars å sen orkar jag inte vara vaken så hemskt länge till..


Bild tagen från bussen nånstans på E4an precis utanför Gävle - jag är på väg Hem med andra ord, resan är påbörjad! Klockan är väl strax efter kl.7 på morronen.. huuh.. resan från sthlm till jönköping blev lite av en pärs.. världens tjatigaste tant satte sig jämte mig på bussen.. trodde först det va en söt lagom pratglad tant men icke - jag fick veta allt å lite till om hennes liv, när jag egentligen hade velat sova.. jättegulligt om dom pratar lite lagom så där men detta va lite väl.. hehe..


På ikea i jönköping.. fin skylt tyckte jag, mamma skrattade =)

 
Medan pappa va hos fafa å fixade med skorstenen så va jag å mamma iväg å fixade till hos famo <3 så här fint blev det med lite röda rosor.. jättefint! den lilla bilden visar hur det såg ut innan vi fixade till det..

   
Fint väder hade vi större delen av tiden jag va hemma.. underbart!

   
Mamma å pappa slådde lite gräs som skulle bli hö.. så här såg det ut, riktigt lantligt å fint.. luktade gott gjorde det sen med när det höll på å torka.. jag va ute å vände i det som skulle sparas till hö å slet i värmen.. hehe =)


Jag lyckades bli biten av nåt jäkla flygfä igen så jag fick en jätteröd å kliande svullen ankel.. sist jag va hemma blev jag oxå biten av nåt å hela benet blev förstört, hade så fruktansvärt ont.. farliga flygfän dom har där hemma =S


En bild tagen utan för The Place - Sigges =) hehehe.. mitt i natten på väg hem mitt bland bussar å bilar..


Här är vi på väg hem från halmstad efter ett kvälldopp.. hehe.. fin skylt =)

 
Syrran efter nåra glas vin första lördagen hemma.. blev en kul kväll med siss å kusin madde =) impulsfestande minst sagt.. det va denna kvällen vi spelade våghals å några av mina vänner å bekanta fick en del underliga sms hahaha

 
Hann med att träffa min fina vän Annsofi oxå =) jättejättekul att vi kunde få till en träff då det va hemskt länge sen sist!


Så här hittade vi Tissla å Mio många gånger efter att grannens skabbkatt (den har inte skabb men den är ful, dum å elak så då är den skabbig ändå) kommit å skrämt dom.. gissa hur mkt vi tycker om grannens katt?

  
Jag hälsade på Johanna en dag i bästa å fina Halmstad å vi tog en promenad ner till stranden.. som det syns på bilderna va vädret inte det bästa, men ack så underbart det va ändå! trevligt sällskap å halmstad, det kan aldrig bli annat än underbart.. men mamma sa att jag faktiskt hade fått lite färg trots bristen på direkt solljus så det va ju positivt ändå!

 
Östra stranden i Halmstad <3


Mina fötter i havet.. skiitkallt men jag va ju tvungen att doppa iaf fötterna =)

     
Träffade så klart min bästa å finaste vän valle å lilla hjärtat tabita oxå.. även vi passade på att njuta av solen å värmen vid en sjö utanför värnamo =) hade en jättemysig eftermiddag ända tills det började åska så vi fick lov å packa ihop å åka hem.. men stunden vi fick i vattnet va såå mysig.. tabita va lite rädd först men sen plaskade vi å lekte lite =)

 
God mat har vi ätit å lagat.. här skådas ostkaka (INTE frödinges blaskiga ostkaka utan den Äkta småländska ostkakan som man inte kan köpa här i gävle) å mjölk <3 å så mina å mammas hallonmuffinsar som vi bakade efter att vi fått massa massa hallon av måmå å måfa =) jättegoda! jag har nåra liter hallon hemma i frysboxen som väntar på att få komma upp hit till mig å ätas upp.. mmmmums!


hahahaha jag va bara tvungen att försöka få med denna skylt på bild å visst lyckades jag =) fint namn på stället i mitten va? hahahaha hur man än säger så går det inte att inte få det till slida.. dålig humor kanske :P


Titta va fint jag lyckades med på mamma å pappas bil? hehehehe.. körde kanske liiiite för nära kanten över bron nere vid nissan.. hmmm

   
Jag, mamma, siss å robin va en sväng till Ullis en dag.. vi passade även på att åka till falkenberg - Skrea - å bada å så här fint väder hade vi då.. behöver jag säga mer än att det va underbart? nej.. det va fantastiskt.. varmt, soligt, lagom svalt i vattnet för att doppa sig mellan sol-pressar-passen.. hur skönt som helst va det! jag å siss pressade som bara den, både på land å i vattnet =)

 
Här, ute på verandan, åt vi mååånga måltider under våra soliga dagar.. underbart å LYXIGT för mig som inte har en veranda att sitta på i vanliga fall.. =)

   
Här, i denna underbara solstol, spenderade jag mååååååånga timmar.. åååh va härligt det va <3

     
Bad en varm kväll med mamma, siss, robin å kusin madde =) superhärligt å galet va det.. ungdomarna va helt vilda med sina badleksaker.. jag föredrog att flyta omkring å bara njuta jag =) haha.. för övrigt så va det getingar som flög omkring oss på första lilla bilden, så jag har handduken om mig enbart för att SKYDDA mig från dessa äckliga flygfän.. inte för att jag va en vekling eller nåt.. =)

Resten av bilderna från Hemma kommer imån typ.. har nog typ lika mkt till.. men ni får stå ut.. jag vill kunna kolla igenom min blogg senare i livet å minnas tillbaka =)

min dag idag

ja idag måste man väl ändå få säga att det har varit min dag.. min födelsedag =) TACK alla som grattat mig på diverse olika sätt!! <3

firade mig hemma med familjen å släkten å lite igår med vännerna, å idag med niclas =) inte varje år man får firas så många gånger, haha..

hade iaf en riktigt riktigt rolig kväll igår!! tack till er som va med å gjorde kvällen så bäst! <3

nu bör jag gå å lägga mig men det tar emot lite för när jag vaknar imån så vaknar jag upp i verkligheten, minst sagt.. då börjar skolan på riktigt å på allvar.. sista terminen nu.. kommer nog komma x antal inlägg här om alla tankar kring detta så jag sparar det till senare, haha..

jag älskar alla mina fina vänner, ni vet vilka ni är, plus min bästaste familj! 

wind of change

trots att regnet idag bara vräker ner så kan jag nog nästan säga att jag faktiskt mår bra.. mitt lilla fall tidigare i veckan har börjat närma sig ett slut känns det som.. mkt tack vare mina fina vänner som hjälper mig så himla mkt, kanske mkt utan att dom vet om det.. <3

å att få ha pratat ut om allt (nästan iaf) som rör sig i mitt huvud om allt å inget med niclas oxå så känns det bra.. jag ska klara mig ur det här.. det kommer komma nåra svackor på vägen upp, det vet jag, men uppåt ska jag allt.. sakta men säkert.. å även om det kommer bli att jag står utan honom sen eftersom vi nu bestämt oss för att inte försöka mer (lika bra å säga det eftersom jag kommer skriva mindre om honom i bloggen å på ett annat sätt) så kommer jag gå stark ur detta.. vänner kommer vi fortfarande vara å det är jag så oerhört tacksam för.. en så fin vän som han är vill jag inte förlora <3

efter regn kommer solsken, iaf lite

idag skiner solen å det syns blåa partier på himlen.. amazing! mitt humör sköt i höjden å jag har redan hunnit med att göra massa grejjer som jag inte orkat göra dessa dagar innan när regnet öst ner.. lovely!

jag måste bara visa, lilla hjärtat!


tack gode gud

jag är välsignad.. vore det inte så att jag vet bättre, så hade jag nog kunnat bli troende nu eller nåt.. för jag är verkligen välsignad.. tack gode gud för att du gett mig min ängel, min vän.. min fina å bästa vän.. min Brain.. jag fick inte tacka henne själv så då tackar jag väl gud ist ;) nej men allvarligt talat.. ikväll visade hon vad vänskap är.. hon lyssnade på mig när jag verkligen behövde det som mest.. å det betyder så mkt för att jag kan inte visa mig för nån annan som jag kan för henne.. för hon känner mig utan å innan, hon tänker mina tankar, hon avslutar mina meningar.. hon är min andra halva.. hon är min syster, min ängel.. min klippa.. ja jag lovordar dig nu, men det är precis va du förtjänar min vän! vi har varit med om så mkt.. men likt förbaskat så finns du där som alltid.. å det älskar jag dig för!


tack vare dig så tog jag mig igenom kvällen, å insåg att det finns ett ljus.. ett hopp.. å inte minst så gav du mig min ork tillbaka ♥

But now she's lost her way

jag har tappat bort mig lite på vägen.. har inte så mkt ork till mkt mer än det som måste göras i verkliga livet.. jag har mkt att ta itu med på många plan i livet just nu.. så bloggen kommer hamna lite i skymundan tills jag har mer ork för den.. Hemma känns för jobbigt att berätta om här nu för jag saknar det så himla mkt.. så det kommer när jag känner mig redo för det.. om jag kommer känna mig redo.. möjligen kommer det lite bilder.. vi får se..

tack, tusen tack, min älskade vän A för igår.. du är så bäst.. å jag är så tacksam att du är min vän å förstår mig så bra.. vi går ungefär på samma väg i livet nu känns det som, eller iaf vissa delar av vägen, å det känns tryggt å ha dig jämte mig.. för ingen vet det du vet om mina djupaste känslor.. tack min vän, jag älskar dig! tillsammans är vi starka å jag vet ärligt talat inte va jag skulle göra utan vetskapen om att du finns där..

utmanad

blev utmanad av Mia, så jag tar å lägger in den här =)

Tre saker jag önskar mig:
1. Att framtiden löser sig på bästa möjliga sätt
2. Precis som Mia skrev; SOL SOL SOL
3. Lycka å framgång för alla mina nära å kära, att ni alla ska få leva lyckliga

Tre stycken jag utmanar: Alla som vill =)

tillbaka

är tillbaka i gävle nu.. kom hit igårkväll.. har haft det så otroligt bra Hemma, så det känns så där att vara tillbaka.. regnet har öst ner idag å all min ork till att göra nåt som helst vettigt är som bortblåst..

ska skriva mer om Hemma sen, å lägga upp lite bilder.. men det får bli när jag orkar.. just nu vill jag bara göra ingenting (även om jag vet att jag har massor att göra egentligen).. kanske skulle snooza bort ett par timmar..

mamma sa att hon å pappa ska komma å hälsa på i höst nån gång.. jag längtar redan

RSS 2.0