jag har fått klartecken nu :)

jajamensan, idag låg min semesteransökan på jobbet å den va godkänd :D så nu är det bestämt.. den 23e april åker jag upp till gävle för att hälsa på! :D kommer bo hos Lisen å på fredan den 24e ska vi gå ut på hederliga gamla heartbreak minsann! herre jösses va jag ser fram emot detta! :D så mkt kul att se fram emot nu.. detta å så kommer ju Mia nästa vecka som oxå ska bli otroligt kul! wiihoooo

jag slapp inte undan

jag klarade av fredagen med jobb.. 3 barn fram till lunch på två personal.. sen två barn efter lunch på lika mkt personal.. vi hade det rätt soft :) direkt efter jobbet åkte jag förbi min lägenhet för att kolla om mitt examensbevis kommit å det hade det minsann gjort.. det låg där innanför dörren å väntade :) så nu ska jag köpa ramar i ullis så jag kan rama in dom å sätta upp på väggen.. men först måste jag så klart visa upp dom för chefen så jag kan få rätt lön å så där :) efter att jag kollat posten så åkte jag hem till mamma å pappa en snabbis innan jag körde till siss.. där va det lite flyttgröt med släkten å så där.. å på kvällen sen så kollade vi lite let's dance.. kände inte av nån magasjuka alls så här långt..

på lördagen vaknade jag å siss å gjorde oss iordning för att åka till modellab i göteborg med jenny å sofia.. tvättade håret å åt nybakade scones.. nam nam.. kände inte heller nu av nån magasjuka.. jenny å sofia kom till siss å vi åkte iväg mot borås å sen göteborg.. efter en lite dramatisk färd på väg in i göteborg så parkerade vi bilen på ett parkeringshus mitt i stan, hur smidigt som helst! vi stosade lite på Femman, tog en liten fika å gick på systemet inför kvällen som skulle spenderas hos siss med lite fest.. sen begav vi oss ut för att leta reda på vart modellab låg nånstans å insåg rätt snabbt att det inte va alls långt bort så vi hade rätt mkt tid att slå ihjäl.. stosade runt lite till i olika affärer.. sen gick vi upp å fick komma in till modellab.. fick byta om å sätta oss att vänta på att få hår å smink fixat.. för er som inte vet vad modellab är så är det ett företag som tar "modellbilder" på folk.. å får man ett erbjudande från en vän som rekommenderat en så får man själv ta med sig nåra vänner dit för att bli sminkade å fotograferade.. :) hur kul som helst! iaf.. vi fick skumpa å vin medan vi väntade (blev rätt mkt väntan för vår del) å sen fick vi komma in till fotografen å ta våra bilder.. vår fotograf var hur snäll som helst å man kände sig trygg med henne.. så sen när det va klart fick vi komma in å titta på bilderna å sålla ut dom man ville ha.. alla köpte vi bilder.. jag 3, siss 10, jenny 10 å sofia slog till på 20 :) kan ju passa på att förvarna lite här redan nu att vissa av mina vänner kan komma att få ett samtal från just modellab om ni vill komma till dom å ta kort (man va tvungen att tipsa om 10 vänner för att få ett gratis foto).. vill ni inte ta erbjudandet är det bara att tacka nej :) å är ni nyfikna på det så kan jag försäkra om att det är gratis om man inte vill köpa till extra bilder.. det va verkligen en upplevelse! vi hade en riktigt kul dag, tack för det Jenny som bjöd med oss! som avslutning så rusade vi till mcdonalds för att äta mat, vi va ju utsvultna efter över 5 timmar på modellab utan en enda matbit.. det enda vi åt innan va ju den lilla fikan.. inte trodde vi att vi skulle få vänta så mkt inte.. men men :) så här blev mina bilder som jag köpte iaf om ni vill se :)

     

dagen va hur lyckad som helst ända fram tills på vägen hem då jag började få en konstig känsla i kroppen.. försökte inte tänka på den utan tänkte att det bara va stress.. eller att jag åt för snabbt kanske.. sen började vi dricka lite hos siss å jag kände mer påtagligt att allt inte va som det skulle i magen.. gick undan lite från allt folk å ja, sen rusade jag in på toan å spydde.. hej å välkommen magasjukan tänkte jag.. packade ihop alla saker å ringde mamma å pappa som kom å hämtade mig i snöovädret.. gick å la mig ganska direkt efter att ha ätit lite yoggi å druckit vatten.. men vaknade efter bara nåra timmar å fick springa ner på toa.. å ja resten tror jag ingen vill veta.. fick iaf spendera hela halva natten på toa med en hink i knäet.. spydde tack å lov bara en gång till men resten höll i sig betydligt mer.. fy fasen säger jag bara! kände mig helt överkörd av ett tiotal tåg :O så jag slapp med andra ord inte undan.. söndagen spenderade jag utslagen i soffan å insåg att jag inte kunde jobba idag, så jag ringde min jobbarkompis å talade om att det va min tur att vara hemma nu.. å ja här sitter jag nu hos mamma å pappa.. har ringt å sjukskrivit mig å kommer vara hemma iaf imån med.. känner mig mkt piggare idag men huvudet värker å jag är helt matt i kroppen å magen är inte 100 än.. men kunde iaf äta lite frukost :) så det går åt rätt håll iaf.. som tur är! men fy vilka dagar det har varit.. inte kul inte!

nu ska jag återgå till soffan :) insåg precis att nästa vecka så kommer Mia å hälsar på mig :D ska bli så himla kul! å tur att jag hann få magasjukan nu i så bra tid innan så slipper jag oroa mig för att smitta ner dig.. puh!

oh no..

vilken dag det har varit! det började redan i början av veckan när vi insåg att magsjukan kommit till jobbet.. en efter en blev personalen sjuka å rätt va det va blev fler å fler barn sjuka oxå.. igår va det lite kaos så det va med ganska stor nervositet jag åkte till jobbet för att öppna idag.. allt som allt har vi varit 3 barn på 3 personal idag.. vi började med fler barn men dom fick gå hem en efter en.. å många vände i dörren när vi berättade att det går magsjuka på förskolan.. huuuh.. fy fasen! så över 25 barn hemma av 30 stycken.. å 4 av 7 personal har varit hemma idag :O

peppar peppar ta i trä så känner jag inte av nåt än så länge.. iåmed att man är runt det hela tiden å det pratas om symtom å allt så typ inbillar man ju sig att man är sjuk så det känns ju som om det är nåt på gång men jag hoppas verkligen att jag slipper få det! det är nog en ganska aggressiv magsjuka med för alla är helt utslagna :S nej usch jag har varken tid, ork eller lust till å få det.. så är det bara!

sötast i världen

   

dessa gullungar träffade jag igår.. hur kul som helst.. dom är verkligen helt bedårande.. ungefär lika bedårande som deras mamma är.. min fina fina vän.. igår när jag åkte ner till dom å va framme efter en halvtimme (!!) så kände vi båda två hur otroligt glada vi är över att jag flyttade ner.. såå kul att kunna bestämma kvällen innan att jag skulle åka ner å hälsa på, jag kommer aldrig glömma denna känslan av lättnad å känslan av hur rätt ett beslut kan vara..

jag mötte iaf upp dom efter deras möte å sen åkte jag å bästis en snabbis till willys för att sen åka hem till C å barnen som åkte direkt hem.. C lagade mat till oss å lillen somnade i sin lilla gunga.. tabita var full av bus å ville direkt att jag skulle hjälpa henne ta på sig sin lilla ryggsäck som syns på bilden.. hjärtat! vi åt å sen åkte C iväg en sväng så jag å bästis fick lite kvalitetstid tillsammans.. hon satt å ammade lillen som somnade gott efter sin mat å tabita kröp ihop vid mig å hon somnade i mina armar <3 satt å myste lite med barnen å pratade om allt å inget.. C kom hem å vi kollade på film å åt popcorn.. en riktigt mysig å härlig söndag :D

har en ansökan om semester som ska lämnas in snarast å så snart jag vet om den godkänns eller inte så kommer jag avslöja vad jag planerar göra :D jag hoppas iaf väldigt mkt på att jag får semester de två dagarna jag bett om för det kommer bli så sjukt kul om det blir av.. like old times! som tur är så har jag hört att chefen typ aldrig nekar till semester.. men vågar inte riktigt hoppas fullt ut än.. hoppas hoppas hoppas!!

för ett år sedan fram till idag

     

igår, 13e februari, var det exakt 1 år sen jag å niclas var å köpte mina bebisar.. mina marsvin :) då såg det ut så här.. sötisarna! inser nu när jag kollar på dom korten att dom va så små när vi köpte dom.. jösses va små! å jag kan tycka att dom är små nu hahaha :O mina bebisar! tänk vad vi gått igenom på detta året.. från början gick det ju så bra, men rätt snart började det bli jobbigt för oss alla.. grisarna bråkade mer å mer å tillslut fick jag dela på dom.. det va en jobbig period faktiskt (kanske inte låter så jobbigt men det va det faktiskt).. dom mådde inte bra å inte jag heller.. men efter ett tag köpte vi en till bur som eddie (den ljusa) fick flytta in i.. å tänk så bra det blev sen! mina grisar blev lugna å fridfulla små svin som trivdes bra.. inte stressade å arga som innan.. å med detta så mådde oxå jag bättre :D



efter nåra månader så blev vi ensamma i vår lägenhet då niclas flyttade ut å jag blev oerhört tacksam att jag köpte mina småttingar då de blev en stor trygghet för mig.. jag va inte helt ensam i lägenheten.. det va skönt att ha dom som sällskap å dom blev bara lugnare å lugnare allt eftersom tiden gick som de bodde i varsin bur.. deras små personligheter kom att synas mer å mer.. dexter gjorde störst framsteg av att bo själv.. genombrottet kom då han självmant vågade komma fram å äta ur min hand.. lilla gubben, då va jag stolt!

 

för snart två månader så flyttade dom med mig ner hit till jönköping å ännu en gång var jag tacksam över att ha dom med mig.. deras liv, ljud å närvaro lugnar mig å ger mig trygghet.. på sista tiden har dock eddie en förmåga att reta gallfeber på mig med sitt gnagande på gallret.. jag testade med allt möjligt; skrämma honom å bli arg.. funkade inte.. köpte gnagarträ (träbitar som man ger dom för att gnaga på) vilket faktiskt funkade bra.. han slutade bita :D men istället började han bita på kanten till huset å lyfta det upp å ner.. mkt irriterande, speciellt på kvällarna.. haha.. så jag tog bort hans hus både som straff å för att se om det blev nån förändring.. å faktiskt så blev det en stor förändring.. visst, han har nu inget att bita i = förändring.. men jag märker en stor förändring i hela hans lilla personlighet.. han verkar må mkt bättre nu utan det stora huset :) skönt! dexter, min lilla knubbis.. han är så lugn å rofylld.. men oxå den rädda av dom.. han är blyg :) men när det bara är vi hemma så är han så rolig.. han poppar runt på kvällarna å har en liten runda i buren som han springer då å då.. då ser man bara hans bruna lilla rygg som hoppar runt.. jättegulligt :D eddie är mkt mer framåt å stirrig medan dexter är lugnare av sig.. så kul å se skillnaderna i deras personligheter :)

för att avsluta detta inlägg, deras 1 årsdag till ära, så tog jag lite sprillans nya bilder på dom :) så dom ser ut så här just nu ikväll alltså :)

 

mina marsvin är verkligen mina bebisar å jag älskar dom mkt.. trots att dom (läs eddie) kan göra mig galen ibland.. men som nu, när dom fått hö å är supernöjda med sin tillvaro så är det hur mysigt å underbart som helst att ha dom här.. det är så lugnande att höra hur dom sitter å mumsar hö.. höra hur det prasslar när dom kryper runt i höet.. höra hur dom springer runt å är lyckliga över det nya goda höet.. å så tittar jag på dom.. då ligger dom där, mitt i högen av hö å ser så lyckliga å nöjda ut.. å är bara såå söta.. då fylls jag av lycka över att jag köpte just dom här två små varelserna.. jag hoppas på många fler års tid tillsammans med mina små svin ♥

jönköping idag






det är underbart väder här idag å det känns så skönt att få lite sol! detta är utsikten från min balkong :) ganska fint så här nu när det är sol å man ser vättern å allt.. zoomade in lite så vättern skulle synas lite extra hihi.. man ser rätt mkt av den från balkongen faktiskt :D blir fint till sommaren kan jag tro!

alla <3's dag

till alla de som finns där för mig, stöttar mig å ställer upp... TACK! jag älskar er för det å ni betyder mer än nåt annat.. all min kärlek till er lite extra just idag! ♥


min helg

så var ännu en helg förbi, det går så sjukt fort! snart är det fredag igen.. ibland känns det som om mina veckor bara innehåller en fredag.. :) inte så dumt iofs men lite läskigt att det går så fort!

iaf så har jag haft en jättebra helg.. känns lite extra helg när jag åker ner till mamma å pappa :) fredagen spenderade jag iaf med att jobba till typ tio i fem för att sen styra bilen direkt till anderstorp där det va tårtkalas för jenny.. det bjöds på smörgåstårta, både varm å kall.. mkt gott! sen blev det kaffe med blåbärscheesecake.. mmm nam nam! så gott det med.. var en riktigt trevlig kväll där men jag åkte vidare lite tidigare än dom andra för jag skulle hem till en av mina bästa vänner; Rikard.. där bjöds det på gott vin å tacos :) jag behövde med andra ord inte gå hungrig den kvällen :D eftersom man inte ska köra bil efter att ha druckit vin så fick jag sova över hos honom, tack snälla för att jag fick låna sängen med dom fina stjärnorna i taket :) du är en av mina närmsta å bästaste vänner å jag är så glad att vi har fått upp kontakten igen! å jag är så glad för din skull, du vet själv varför! åt iaf frukost sen på lördagen efter en god natts sömn å sen åkte jag hem till mamma å vi tog oss en sväng till gislaved.. vi handlade inför melodifestivalskvällen sen å även denna kväll blev det tacos :D nam nam nam! sen köpte mamma massa god frukt som vi mumsade på.. å jaa, va ska man säga om melodifestivalen.. det enda bra var väl att alcazar gick vidare.. å hur i hela fridens namn ugglan kunde komma till andra chansen förstår jag inte.. det sämsta jag hört! skandal.. herregud.. jaja ska inte klaga.. jag röstade ju inte på nån men alltid kul å klaga lite :)

på söndagen blev det softis sen.. skönt! skulle träffat bästis men dom skulle till hennes svärmor å svärfar så det fick vi ta en annan dag.. det bästa just nu är att det inte gör nåt om man ställer in en dag, för vi kan ses sen när vi vill ändå :D så kanske kommer dom upp å hälsar på mig i helgen istället.. vi får se :) på eftermiddan åkte jag å mamma hem till siss å robin för att planera en viss 50 års dag som äger rum senare i år :) kommer nog bli bra det! kommer bli en mysig familjetillställning med endast familjen med respektive.. massa massa mys! åt lite crepes innan jag rullade upp mot jönköping igen sen på kvällen å jag körde förbi farfar så vi åkte å handlade..

hade en rtiktigt mysig helg med min älskade familj ♥

stormen

igår såg jag lite av andra avsnittet på serien stormen som går på SVT.. mamma berättade att det va en serie i tre delar.. såg nu slutet på sista delen.. sen kollade jag på första delen på svt.se .. det handlar alltså om stormen gudrun.. nu när jag tittade på det så inser jag verkligen hur nära döden vi faktiskt kunde ha varit.. jag va alltså nere hos mamma å pappa då stormen drog fram å var med om denna natt.. var med om all förödelse.. kommer ihåg det som om det va igår.. niclas var med mig nere.. tror det va första eller andra gången han var med.. vilket intryck han måste fått haha.. iaf så va jag, niclas å brorsan mitt ute i skogen där hemma mitt i blåsten.. det va tänk att vi skulle åka till kullaberg.. men vi kom alltså inte så långt.. å tur va väl det.. men usch va dumdristiga vi va nu när man tänker efter.. vi kunde ju för tusan ha dött av träden som föll ner runt om oss.. först åkte vi runt med bil på vägarna å sågade oss igenom träden som hela tiden föll.. tillslut fick vi ge upp å parkerade bilen hos grannen på andra sidan skogen.. pappa va vid denna stund med oss å vi gick den lilla biten från grannen till oss.. å denna lilla bit går rakt igenom skogen.. å vi gick där mitt i stormen som ven över oss.. herregud.. sen dagen efter när vi gick ut visste vi inte alls va som väntade oss.. det första man hörde va motorsågar som körde från alla håll å kanter å vi insåg snart att vi var instängda.. träd låg över hela vägen fram till mamma å pappas hus å den vägen är även enda vägen därifrån.. jag å niclas skulle åka till sthlm den dagen, men jag fick ringa min värdfamilj å tala om att jag hade lite svårt att ta mig därifrån.. vi fick sen ut för att se vad som hänt.. redan på den lilla vägen som vi sprang under natten insåg vi att det var en katastrof.. å värre skulle det bli när vi kom fram till grannen.. hela skogen var borta vid honom.. det va helt sanslöst.. jag trodde verkligen inte mina ögon.. å då insåg man ju samtigigt hur vi hade utmanat livet kvällen innan.. det är läskit att ha varit med om faktiskt.. å nu när jag tittar på serien så påminns jag om allt.. det kommer jag aldrig glömma, det är ett som är säkert..

tur att det snart är helg!

kom på mig själv med att längta hem till mamma å pappa otroligt mkt nyss.. va ett tag sen jag va nere nu ju så kanske inte är så konstigt :) så jag längtar massor tills på fredag när jag slutat å får åka ner, så det är tur att det redan är onsdag imån.. vilket betyder att halva arbetsveckan är avklarad snart.. går sen tid på jobbet men vi har mkt sjukdomar nu å inte så många sena barn så jag hoppas på att komma iväg lite tidigare :) ååh va jag trivs med att bo nära mamma å pappa igen, jag mår så bra av det! kommer bli en helg med mkt umgänge med mina närmsta, lovely!

på tal om familj så kommer siss upp imån så vi ska ut å leta lite nya kläder tills vi ska fotograferas den 21 februari å så ska vi leta efter lite andra saker med.. ska bli trevligt!


Mia, jag ska skriva din utmaning lite senare :)

min nya kamera :)

denna kameran va det jag köpte.. inte så intressant kanske men iaf haha :)


då va det ett tag sen igen

det går allt längre å längre tid mellan gångerna jag skriver här nu.. har varken ork eller tid till det.. även om jag har mer tid över nu när jag slutat jobba så har jag ingen ork till att blogga.. men men.. :)

allt flyter på med jobb å livet i allmänhet.. trivs så himla bra på jobbet.. det är så kul! som jag å malin pratade om så känner jag att jag aldrig mer vill plugga i hela mitt liv.. jag är så glad att jag fick jobb å kunde börja jobba nu, hur skulle jag orkat plugga en termin till? :O nu när jag vet hur det är att jobba så känns skola å plugg så långt bort.. å tur är det väl då att jag slipper det :) jag trivs med att vara ledig när jag slutat å ha min fritid till att göra vad jag vill.. aldrig mer plugg på helger.. känns fint :) visst har vi möten å så där på kvällar ibland.. men det ingår ju i arbetstiden å det är ju inte heller så ofta det händer :) å med mitt arbetslag så har jag en känsla av att våra möten inte kommer vara direkt tråkiga, haha

i helgen åkte jag till borås å hälsade på Annso.. hade en riktigt kul å bra vistelse där :) vi gick till net on net å jag köpte mig en ny kamera.. så nu kan jag börja ta kort igen :D sen gick vi en sväng på stan å köpte fika på ica.. gick hem till henne igen å åt vårt fika.. vi bestämde då att vi skulle äta för själen denna helgen.. sagt å gjort :D mums! gjorde vi oss i ordning sen för att sen gå in till stan igen för att äta med S å S.. smakade bra, å till maten blev det Nik's päroncider.. mums! åkte hem till S å drack lite å umgicks mer.. mkt trevligt! kollade på en konstig film om en maskin som blev galen haha.. jag somnade :) åkte hem till annso å sov gott med hennes lilla katt på mig.. mys! igår vaknade vi å rätt som det va skulle vi åka till göteborg :D såå kul eftersom det va år å dagar sen jag va där sist.. vi åkte bort till S jobb å sen in till stan igen för att gå i lite affärer å sen avslutade vi med en sväng på Femman :) precis lagom liten tripp det där!

idag fick jag en himla trevlig överraskning.. har gått hela dagen å tänkt på bästis å att det va länge sen vi pratade eller sågs nu å tänkte ringa nu ikväll.. men hon hann före :) å inte nog med det så va hela lilla familjen är i jönköping :D så jag åkte snabbt bort till A6 å strosade runt lite på coop med dom.. jättekul å mysigt! tabita va så sööt, lilla hjärtat! å så klart va lilla tim oxå hur söt som helst.. han är så go! så bestämde vi att jag ska åka förbi dom på vägen upp till jkpg på söndag :D ska nämligen åka hem till helgen <3 känner att jag behöver komma hem å träffa mamma å pappa lite hihi va ju faktiskt ett tag sen nu.. istället för att ett tag är flera månader så är det nu nåra helger bara vilket känns mkt bra :)

har ju faktiskt oxå hunnit med att träffa bästa rikard nu sen sist med.. var å åt tacopaj hemma hos hans kompis som han bor hos på helgerna här.. hade riktigt trevligt, som alltid med honom! blev även ett glas vin denna kvällen, en torsdag å allt :) sen träffades vi mer på fredagen men det va dock av lite andra omständigheter.. bromsarna på farfars bil la av i fredags.. uff.. kunde slutat riktigt illa då jag höll på att glida rätt in i bilen framför två gånger.. usch det va riktigt läskigt faktiskt.. så snälla bästa rikard kom å hämtade mig å körde hem mig.. sen kom han oxå å hämtade upp mig för att skjutsa mig till systemet.. han är bäst! tur att han kommer hit varje helg å kan rädda mig när det krisar :)

oj jösses nu börjar ju klockan bli mycket.. innan va tio-tiden på kvällarna tidigt för mig att sova men nu är det snarare tvärtom.. nu förstår jag mamma när hon säger mitt i natten om klockan elva på kvällen hahahaha jösses.. men det är skönt att komma i säng tidigt när man ska jobba å vara igång hela dagen sen... barnen vill inte ha en trött fröken :)

nu längtar jag otroligt mkt tills Mia kommer hit å hälsar på.. det ska bli riktigt riktigt kul.. det bästa är ju att tiden bara flyger förbi nu så rätt va det är så står jag där på stationen å väntar på henne :) wiho!

nej usch nu måste jag sova.. bästis skrev precis att dom kommit hem välbehållna så nu kan jag sova gott :)

RSS 2.0