en lista över 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag började jobba heltid på ett fast jobb bland annat, det har jag aldrig gjort innan :)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag har aldrig nyårslöften, det är inget för mig.. det enda jag säger till mig själv på nyår är att leva livet även nästa år.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Valle fick Tim å Emma fick Casper :) dock andra barnet för dom båda men ändå :)
4. Dog någon som stod dig nära? Nej tack å lov.
5. Vilka länder besökte du? Polen.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Tror inte det.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Dagen då jag började mitt nuvarande jobb.. dagen då jag flyttade in i min lägenhet.. dagen då emma frågade om jag vill vara gudmor till casper.. dagen då min vän Mia gifte sig.. våran lilla möhippa för Mia :D bland massa annat :)
8. Vad var din största framgång 2009? Att jag fick ett fast heltidsjobb utan att göra en enda ansträngning :) smidigt när chefen fixar sånt.. å vad hon fixade till mig, världens bästa jobbarkompisar!
9. Största misstaget? Ångrar nog inte nåt så där direkt. Skulle väl isf vara hela den här mobilhistorien, jag skulle inte köpt nåt nytt från första början, haha :)
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Inte allvarligt, men så klart jag haft magasjukan nåra gånger å luggit deckad i förkylningar, nackspärr hade jag ju med.. men det är sånt man får räkna med :)
11. Bästa köpet? Min bil!
12. Vad spenderade du mest pengar på? Min bil.. å sen har jag allmänt unnat mig saker detta året, men det är inget jag ångrar.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Att äntligen få bo Hemma igen, att ha nära hem till min familj igen. Det är min största lycka.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Oj det vet jag inte, brukar inte ha låtar som påminner mig om ett år så där hehe
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare helt klart.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Hälsat på mina vänner uppåt i landet, men vi har ju iaf träffats!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Inget? Ångrar som sagt inte nåt jag gjort detta året.
18. Hur tillbringar du julen? Med min familj å senare även släkten. I år åt vi först mat å sen efter en stund delade min familj ut sina julklappar till varandra å sen fikade vi lite. Mysigt!
19. Blev du kär i år? Nej, men jag lever å mår bra ändå :)
20. Favoritprogram på TV? DH, OTH, å Miami Ink, LA Ink, å massa andra program på Discovery Travel and living :)
21. Bästa boken du läste i år? Twilight böckerna!!
22. Största musikaliska upptäckten? Haha det vet jag inte.. haha.. kanske att jag faktiskt kan vara rätt duktig på Sing star om jag vara vill ;)
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jag önskade mig presentkort på Ikea av familjen å släkten å det fick jag. Av det köpte jag min sängstomme som jag är mkt nöjd med!
25. Något du önskade dig men inte fick? Onödigt att önska saker man inte kan få men så klart har jag önskat mig saker som ett par miljoner pengar å sånt men annars har jag fått allt å lite till jag nånsin kan önska mig detta året!
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? då jobbade jag :) å mina jobbarkompisar uppvaktade mig med blommor, gulligt!
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jag tror faktiskt inte det. Möjligen att ha närmare till mina vänner uppåt, men det går ju inte så bra så jag är nöjd som det är!
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Som den alltid varit haha.. fast lite mer leggings å klänningar än jag brukar ha kanske?
29. Vad fick dig att må bra? Att jag bor Hemma igen, att jag har fått träffa alla mina underbara vänner.. att få se vilka som verkligen är mina vänner.. att ha familjen på nära avstånd igen.. ♥
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Hahaha det skulle väl vara Twilight killarna Edward å Jacob isf.. fast bara när Jacob har blivit "man" å har kort hår, innan dess kan det kvitta :D
31. Vem saknade du? Vännerna uppåt.
32. De bästa nya människorna du träffade? Mina jobbarkompisar som jag jobbar med nu, helt underbara människor :)

tisdag

passar på att önska alla en god jul nu, för imån bär det av ner till mamma å pappa för att fira jul å njuta av ledigheten, har nämligen semester i mellandagarna å börjar inte jobba förrän den 4e januari :D å just nu känns det sjukt välbehövligt, ska bli riktigt skönt! hoppas alla får en riktigt härlig jul nu så återkommer jag nån gång framöver här i bloggen!

 


måndag

ja det är det väl nu.. gick å la mig vid elva tiden men kunde omöjligen somna å här sitter jag nu.. suck.. klockan ringer om 1½ timme så det känns aningen onödigt att försöka somna nu.. vet iofs inte ens om jag hade lyckats för jag är inte det minsta trött.. även om jag borde vara det.. men jag gissar på att det är all spänning inför imån som ställer till det.. hur kul det än är att öppna upp på det nya stället, så kan jag inte låta bli att inte se fram emot det för det känns som om det kommer bli lite så där.. men vi får se.. på ett eller annat sätt så löser det sig! men spänningarna i kroppen sitter kvar ändå, dom släpper inte hur mkt jag försöker slappna av eller tänka på att det kommer lösa sig.. dumt! tur att det går lättsamma program på discovery kanalerna iaf :)

söndag - 4e advent

tiden bara flyger iväg.. nu va det åter ett tag sen jag skrev nåt sist.. bara typ en månad eller så, haha.. så det har väl hunnit hända ett å annat :)

lagom till första advent hade vi julbak hos mamma, det va riktigt mysigt :) blev en hel del knasiga pepparkakor å lussekatter haha.. å jag har nu lussekatter i frysen å pepparkakor i skafferiet, mums!

helgen efter det kom emma hit på torsdagen å hon å jag va ute å åt mat å sen va vi på new moon :D sen sov hon över här å sen på fredagen kom även annso hit å vi hade tjejkväll med julpyssel, god mat å dricka å massa skratt :D dom sov över här å på lördagen bar det av hemåt igen för att på söndagen, 2a advent, bege mig till ullis med mamma å pappa å handla den sista julklappen, det va otroligt skönt att vara klar så tidigt med alla julklapparna! nu ligger dom alla inslagna på soffan å väntar på att delas ut till personerna som ska få dom.. dom flesta jag har hemma är iofs till casper å theo men nåra andra har sitt namn på klapparna :) efter vi kom hem från ullis åkte jag å pappa till gislaved där jag skulle köpa min bil! den är så fin å jag är så nöjd, den är helt underbar på alla sätt - liten men ändå inte för liten, perfekt att parkera med å ja, jag vet inte mer vad den är bra på.. förutom typ allt haha :D känns riktigt bra att ha bil nu inför att nya jobbet börjar.. slipper jag att det tar mig ca 1 timme till jobbet, underbart!

veckan efter detta innebar tidig fredag för mig så jag packade ihop en väska å åkte ner till bästa valle å barnen, hade inte träffats sen i somras tror jag.. så det va riktigt kul! vi myste massa med barnen å jag hade även med mig presenter till dom små, en makka-pakka till tabita å ett tåg med vagnar till tim.. å varsin uppsättning med söta bestick :D tabita fullkomligt älskade sin makka-pakka å lekte med den hela hela tiden, hur gulligt som helst! å tim har blivit så stor, han gick runt på lite skakiga ben men han gick iaf :D helt underbara barn det där! jag å valle fick även lite ensamtid då vi åkte till gnosjö en vända på lördagen å kollade in det lite skrala utbudet på erikshjälpen :) men vi hade otroligt trevligt å kul, det är huvudsaken!

denna veckan då, som snart är slut, har inneburit en hel del planering inför flytten till den nya förskolan.. vi har packat så mkt vi kunnat å vi va även på möte där uppe för att träffa övrig personal som ska börja där.. 3 av 4 småbarnsavdelningar ska öppnas nu i vår å halva storbarn där det kommer bli 50 barn efter sommaren.. storarbetslag med andra ord :) det är såå fint på förskolan! å det utan alla möbler å inredning, med det så kommer det ju bli ännu finare! så imån är det jag som premiäröppnar där minsann, ska bli spännande på många sätt, både på gott å ont :) men ja, det ska nog lösa sig! så i fredags hade vi vår sista dag på "gamla" förskolan.. vi sa hela dagen att detta är det sista vi gör här.. lite ledsamt faktiskt för vi har trivts så himla bra! men det kommer bli så mkt bättre där uppe på det nya :)

annars är det inte mkt mer som hänt i mitt liv.. min mobil som jag lämnade in för ett tag sen kom tillbaka - utbytt med en helt ny en! så det måste varit rejäla fel på den jag fick :S men nu måste jag åter lämna in den jag fick nu, för den stänger av sig ibland å när den startar igen är sim-kortet rensat på kontakter :O känns inte riktigt okej faktiskt.. får se va dom kan göra åt det.. behöver jag tala om att jag är sjukt less på allt va mobiltelefoner heter?! BLÄ!

sitter här i min nystädade lägenhet å bara myser av julstämningen jag har.. lägenheten är julpyntad sen första adventshelgen å ute är det kallt å vitt, snön verkar vara här för att stanna ett tag! hörde på nyheterna nyss att det kommer bli en vit jul i hela landet, det låter lovande! har städat å tvättat i helgen nu då jag inte har varit hos mamma å pappa nåt :( dels pga att jag verkligen behövde städa å tvätta inför jul men oxå för att vi har haft magasjukan på jobbet nu i veckan å jag inte ville ta med eventuell smitta med mig ner när mamma nyss varit sjuk.. men det va värt att vara hemma här för det är så fint i lägenheten å jag har rena kläder inför att jag åker ner på onsdag efter jobbet :D så det är inte så lång tid kvar tills jag får träffa mamma å pappa iofs.. men mamma känns det som om det va ett tag sen nu för vi träffades inte sist jag va nere för då låg hon sjuk :( men snart så! :D men innan jag åker hem å tar julledigt fram till 4e januari så ska jag hinna med att tillsammans med annso åka till emma å ge barnen sina julklappar, vilket ska bli mysigt! å sen måste jag så klart packa.. men det tar jag på tisdagkväll :)

sist men inte minst.. jag vet att jag sagt det till dig flera gånger Mia men det är stort att ta examen! så GRATTIS! du har verkligen kämpat bra! å nu är du färdigutbildad, välkommen till förskollärarklubben! :D haha  ♥

RSS 2.0