this is E&D

la ut bilder på småttingarna på marsvinssnack med frågan va det är för ras och färg å så där på dom.. å detta va det jag fick till svar.. kul å veta faktiskt! =) iaf för min egen del.. haha.. för er läsare vet jag inte hur kul det är å veta, men lägger in det här på bloggen för att själv ha det uppskrivet nånstans =)

Dexter = self buff (fast med "fel" öronfärg enligt standarden - öronen ska vara mer rosa-"gula" egentligen)

Eddie = nonself buff roan (också med fel öronfärg)


Self

En self är ett enfärgat, släthårigt (korthårigt) marsvin. Det finns i 14 godkända färger (se färger). Kroppen ska vara kort och kompakt med breda och höga skuldror. Nacken ska vara djurets högsta punkt. Färgens nyans och jämnhet och kroppsformen är det viktigaste hos en self. (http://www.humlansmarsvin.se/)


Nonself

En nonself är ett flerfärgat, släthårigt korthårigt marsvin. Det finns i tio olika teckningar (se teckningar). Varje teckning har särkilda krav för hur marsvinet ska vara tecknat. Färgernas intensitet och renhet är viktiga. Kroppsformen ska vara som hos en self, men mindre avvikelser accepteras. (http://www.humlansmarsvin.se/)


Buff
Marsvinet ska ha en matt gulbrun färg, med rosa hud och öron. Ögonen kan vara rubin eller mörkare. (http://www.humlansmarsvin.se/)


Roan

Marsvinet har enfärgat huvud och tassar, men på resten av kroppen ska vita hår finnas jämt uppblandade med grundfärgen. Roan finns i kombination med alla grundfärger/teckningar. Man parar aldrig två roan med varandra då en del av ungarna blir missbildade. Istället parar man roan med dess enfärgade motsvarighet. (http://www.humlansmarsvin.se/)



Kommentarer
Postat av: melinq

vad söta dom var!=D

2008-06-19 @ 11:17:49
URL: http://milinah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0