GRATTIS!!

Eftersom jag jobbar å sen åker direkt hem till födelsedagsbarnet så kommer jag inte ha tid över för att blogga nåt imån så passar jag på att gratulera min lillasyster ikväll som imån fyller hela 20 år! herregud vart tar åren vägen? :O GRATTIS iaf älskade syster, är sjukt stolt över dig å kommer alltid stå vid din sida genom livet


magplask?

känns som om jag precis gjort världens magplask idag.. usch.. började precis innan jag skulle hem från jobbet.. sen blev det lite bättre, å efter mötet på jobbet kändes det helt okej.. men så kom känslan tillbaka nu ikväll.. usch.. jag är lite less.. ingen bra dag idag..

har ju glömt att berätta..

.. att min kära lillebror gav ett PlayStation2 till mig sist jag va hemma :D så nu kan jag köpa singstar! tack snälla bror :) pappa ska få hjälpa mig att koppla in det (om det funkar på min gamla skruttiga tv) imån!

underbara fredag!

jösses vilken bra fredag det har varit hittills.. nu kan det nog inte bli mkt bättre :D

först å främst så ja, det är ju fredag!
sen så gick det bra på jobbet idag med alla barnen.. en hel del gråt å tårar men det gick ändå bra utifrån våra förutsättningar :) sen fick vi massa beröm från föräldrarna då de sa att de tyckte vi var jätteduktiga å gjorde ett bra jobb.. de sa att det syntes att barnen tyckte det va kul med oss.. efter dessa ganska tunga veckor nu så värmde det otroligt mkt i hjärtat att höra det! jag växte nog en meter eller två faktiskt :) så det va med lätta steg vi gick hem tidigt idag, för det va oxå en sak som gjorde dagen så bra - att vi hade komptid att ta ut så vi gick hem halv 2 :) skönt!

för det andra så hade min telefondosa kommit så nu har jag installerat min hemtelefon oxå :) känns bra att ha en faktiskt.. vill nån ha numret så fråga hihi :)

för det tredje så berättade en av mina bästa vänner, Mia, en otroligt rolig sak alldeles nyss.. hon kommer å hälsar på mig 6-8 mars!! :D så otroligt kul det ska bli! jag längtar jättemkt! om jag inte slutar tidigt då så ska jag fixa med jobbet så jag kan gå hem tills hon kommer på eftermiddagen.. jättekul!

nu är jag så glad så all trötthet bara rann av mig å jag har musiken på hög volym så nu ska jag allt passa på att städa här.. imån kommer mamma, pappa å siss å eventuellt robin så då måste jag allt ta tag i lägenheten som nu ser ut som ett bombnerslag :) ha en jättebra helg allihopa!

det ekar tomt här nu för tiden

min blogg hamnar verkligen i skymundan nu för tiden.. jag har fullt sjå med att få ordning å reda på de nya rutinerna i mitt liv just nu å har så mkt att tänka på med jobbet nu när ena inskolningen snart lider mot sitt slut å den andra tar sin början snart.. inte nog med det så ska vi få ihop scheman så det klaffar åt alla håll å kanter.. men jag har jobbarkompisar som tycker om matte så det verkar ha löst sig :) men det är ändå mkt å tänka på.. vi bygger verkligen upp allt från grunden på jobbet.. så många rutiner man tar för givet annars, men som vi nu kommer på oss själva att inte ens ha tänkt på.. men vi jobbar bra ihop, det är ett bra arbetslag jag hamnat i.. både på avdelningen å på hela förskolan.. vi jobbar väldigt mkt tillsammans allihopa nu för att bygga upp vår verksamhet.. å det är inte det lättaste, men sakta men säkert tar den form.. å det känns bra!

Nog om jobbet.. hehe.. blir mkt prat om det då det är typ det enda jag gör nu för tiden.. :) annars då.. mitt nya internet kom idag å det är en fröjd att slippa 3 nu.. som jag väntat! nu väntar jag bara på att telefondosan ska komma (som jag skrev i inlägget innan haha)  så jag kan koppla in hemtelefonen här.. sen kommer mamma å pappa förbi en sväng i helgen för att hjälpa till att sätta upp lite hyllor å tavlor å sånt.. vet inte om jag skrivit det innan men jag fick bara en vägg (!!) omtapetserad om jag ville det.. stämde ju hemskt bra överrens med vad han som bodde här innan sa :O eller inte.. hmpf.. han står inte jättehögt i kurs hos mig just nu.. han har ju sina saker i mitt förråd som han ska hämta nu i slutet på månaden å det ska bli skönt att slippa ha nåt med han å göra mer sen..

jag trivs iaf hur bra som helst här nere, både i lägenheten å i jönköping.. det är så perfekt nära till Hemma.. som nu på tisdag till exempel då siss fyller år.. jag har inte kunnat vara med innan men nu kan jag åka ner över kvällen bara å vara med.. känns så himla bra.. så jag slutar kl.15 på tisdag å sen åker jag å plockar upp farfar för att sen åka ner till siss å robin.. å sen åker vi hem på kvällen igen.. vilken känsla.. å inte nog med att det är siss födelsedag, så är det ju faktiskt min första löningsdag :) dock inte ingpngslön.. men det är lön iaf, wiho! jag trivs med att ha min familj så nära.. det känns otroligt tillfredsställande.. som jag har längtat efter denna känslan!

usch jag borde verkligen sova nu, men vi börjar 8 imån å sen slutar jag typ halv ett eftersom jag har 3½ timme komp att ta ut.. å vad är inte bättre än att ta ut det en fredag? :D lovely.. men ja jag kan alltså inte somna.. det känns att det va ett tag sen jag skrev nu för det är mkt tankar som snurrar i huvudet som behöver komma ner i bokstäver :) men nu känner jag nog ändå att ögonlocken börjar bli tunga.. det är ju trots allt sista inskolningsdagen imån å vi lär ha att göra så det är lika bra å sova nu så jag är pigg imån :) hoppas det är bra med er alla.. saknar er, ni från Gävle.. ni vet vilka ni är! men om allt går som planerat så kommer några av oss ju ses snart.. det känns iofs lite länge nu men tänker jag på hur sjukt fort denna veckan har gått så inser jag att det är snart jag har besök av två fina vänner, så otroligt kul! :D

kram till er alla ♥

utmaning: 4

4 AV MINA FAVORIT TV PROGRAM
One tree hill
Desperate Housewives
The Hills
......

4 SAKER JAG GJORDE I GÅR
Vaknade utvilad
Tröstade gråtande barn
Hade en bra dag på jobbet
Kände mig nöjd å positiv

4 SAKER JAG SKA GÖRA I MORGON
Jobba
Njuta av helgen
Städa
Hoppas på att mitt paket med min telefondosa kommer

4 SAKER JAG LÄNGTAR TILL
Att allt är lugnt å bra på jobbet
Då den första lönen är inne på kontot
Att få gosa med Tabita å Tim
Våren/sommaren

4 FAVORIT RESTAURANGER
Svårt.. har inte så många favoriter faktiskt..

4 SAKER PÅ MIN ÖNSKELISTA
Lycka
En sängstomme
En stadig ekonomi
Att min familj å nära vänner får må bra

livet som heltidsarbetande är ovant

herreguud jag är så trött hela tiden.. inte så mkt trött på jobbet iofs men där är det så mkt hela tiden så jag hinner inte slappna av nåt å känna tröttheten.. även om jag är jättetrött på morgonen när jag kommer dit så försvinner den med allt som måste göras.. vilket iofs är bra :) men mitt bloggskrivande är inte på topp just pga tröttheten å den känsla av ovana att jobba heltid iaf.. blir lite sporadiskt så där med en summering av senaste tiden då å då fram tills jag kommer på fötter med min nya livsstil haha

det händer inte så mkt just nu, jobbar.. äter.. sover.. handlar lite mat ibland.. haha.. men det är ett skönt liv, det här livet som arbetande förskollärare.. jag njuter av att inte ha nåt att göra när jag slutat för dagen, inget plugg som alltid ligger å gnager å ger mig dåligt samvete för att det inte blir gjort.. det enda jag behöver tänka på är vad jag ska göra för nåt för att inte somna :) för det är lätt hänt när jag kommer hem å slappnar av.. men kommer ju vänja mig vid att jobba så tröttheten försvinner väl med tiden :)

barnen är så söta på jobbet, riktiga busungar allihopa.. eftersom alla är födda 07 så pratar ingen av dom nåt men frågar man vad nåt är, å säger att det är borta sen så gör alla samma sak - håller ut händerna å rycker på axlarna.. det är borta ju! hihi så sött! än så länge verkar barnen klara sig bra, de känner igen sig mer å mer på förskolan.. ska bli intressant å se hur det går nästa vecka när föräldrarna ska dra sig undan mer å mer.. vi förbereder oss på en hel del gråt å tårar :)

nu har jag även ett till kul besök att se längta till framöver.. inte nog med att bästa Mia ska komma å hälsa på mig, utan nu har även bästa Lisen oxå bestämt sig för att komma ner å se hur jag har det :D åh så kul det kommer bli med dessa besöken!

nu ska jag ta å laga lite mat.. måste göra det nu för att kunna ha med matlåda eftersom vi inte får mat levererad till förskolan än.. men nästa vecka börjar vi äta mat så då äter vi ju pedagogiskt med småttingarna å då behövs inte matlåda mer :) sen ikväll blir det serier - nya avsnitt på både DH å OTH.. lovely! oth va så sorgligt förra avsnittet å jag grät så tårarna bara sprutade.. undra om detta avsnittet går i samma anda? bäst att ta fram näsdukarna ifall ifall! skönt med bara två jobbdagar kvar nu innan helgen.. ska flexa två timmar på fredag så jag slutar tidigare å då bär det av ner till mamma å pappa för lite föräldraomvårdnad :) är så skönt att kunna åka hem så här när jag vill! kommer få sällskap av Jenny ner som oxå ska åka ner :D smidigt att vi kan samåka.. å trevligt med resesällskap på den tråkiga vägen! Ska även åka till Ullis med mamma på lördag för att köpa termobyxer.. sen när vi drar igång verksamheten på riktigt kan det nog vara bra å ha ett par varma goa byxer att dra på sig när vi är ute å leker :)

helgen som varit...

... har gått i besökens tecken, mkt trevligt! Det började i fredags när bästaste Rikard kom på besök.. han va så snäll å klippte klorna på mina grisar :D å så satt vi å pratade bort nåra timmar.. jättetrevligt!

Igår, lördag, låg jag på soffan å snoozade när jag hörde ett jäkla liv i trappuppgången å tänkte "va fan är det för nåra som för sånt liv?!".. ja det skulle jag snart bli varse om.. det ringde på dörren helt hysteriskt å när jag öppnade stod siss, robin å madde där :) mkt trevlig överraskning.. vi åkte en sväng till ikea å sen åkte vi till willys å handlade mat - hamburgare blev det.. jättegott å mättande.. blev en dag med mkt skratt å galenskap, som alltid med dom tre.. haha.. jättekul att få överraskningsbesök :D

idag har bästis med familj varit här å hälsat på :D fick en ny jättefin lila badrumsmatta å jättefina lila handdukar av dom :) vi fikade å pratade å kollade på tv.. hur mysigt som helst.. fick gosa med både tabita å tim :D tabita va helt tokig i kakorna å åt upp nästan alla.. hihi.. till nästa gång ska jag ta å skaffa lite leksaker som hjärtat kan leka med, nu fick hon roa sig med min badanka som nu är en diskanka (julklapp från jenny haha) å min datamus :) gick ingen nöd på henne men vore inte så dumt med lite leksaker kanske! en jättemysig kväll blev det å jag ska nu snart gå å lägga mig.. imån kommer första omgången barn till jobbet å vi har mkt att göra innan dess så vi börjar en halvtimma tidigare.. spännande!

oj nu va det länge sen!

å va mkt som hänt sen sist!

först å främst - jag har fått hämta ut nycklarna till lägenheten.. alla mina saker är uppe i lägenheten.. å jag har kommit iordning bra nu :) det enda som fattas är alla saker som ska upp på väggarna.. detta väntar jag med eftersom jag inte vet om jag får omtapetserat än eller inte.. känns onödigt att hänga upp tavlor å allt å så måste det tas ner sen igen kanske.. så det får vara lite tomt så länge :) men jag trivs superbra här iaf.. känner mig verkligen som hemma å lägenheten är helt perfekt stor på alla sätt.. love it! TACK (typ en miljon tack) till min underbara familj som hjälpt till så otroligt mkt nu denna perioden.. speciellt mamma å pappa, herregud jag hade inte klarat mig utan er! ni har hjälpt mig på så otroligt många sätt; TACK!

efter att ha bärt upp allt på fredagen så åkte jag med pappa å bror hem för att åka till mormor å morfar på kvällen å äta gröt å träffa släkten.. vilken känsla att äntligen kunna vara med på såna saker igen.. jösses va jag har saknat denna närheten till hemma! på lördagen skulle jag köra upp till jöknköping igen med de sista sakerna å då passade jag på att köra förbi bästis å barnen, dom bor ju på vägen dit ifall jag kör E4an, hur bra som helst! :D fick mig lite bästistid å gos med tim å tabita.. underbart att ha dom så nära nu å kunna hälsa på när som helst, jag har saknat detta! känns så bra :)

efter helgen som spenderades med att plocka å dona i lägenheten så åkte jag hem till mamma å pappa (sjukt bra känsla att bara kunna åka hem!) igen för att gå på min massagebehandling som jag fick i examenspresent.. att säga att det va så otroligt oerhört skönt beskriver inte i närheten hur skönt det faktiskt va att bara få ligga å bli masserad å ompysslad i en hel timme.. jag kände mig som en ny människa efteråt å det kunde inte varit lägligare att ha bokat in det då, efter allt med att skolan slutat, flytten å allt.. hur bra tajming som helst! :) jag ska definitivt göra det till en vana sen framöver att gå på massagebehandling regelbundet.. lovely!

sov över hos mamma å pappa å åkte upp till jönköping igen igår, tisdag, för att skruva upp fläkten i sovrumstaket å fixa min soffa som va för stor.. TACK pappa för all hjälp med detta! på vägen upp körde vi förbi farfar å jag hämtade hans bil som jag lånar nu.. minsta lilla bilen haha :) men den går hur bra som helst å är smidig i morgontrafiken märkte jag idag på väg till jobbet :) jag å mamma hann med en snabbis på ikea där jag fyndade glas för 4 kr :) vi åt mat å fikade å hade det mysigt, kul att visa dom hur jag fått det här.. :) pappa fixade även mitt 3 modem hemma så det funkade igen, men har ändå beställt nytt internet som kommer om nåra veckor.. å sen kommer jag även få en hemtelefon, bra för då kan jag ringa billigt till mina vänner uppe i gävle som oxå har hemtelefon :D

så idag då.. min första arbetsdag! :D började med ett möte med min chef som gick jättebra.. hon är trevlig å lätt att ha att göra med.. vi tog oss sen till förskolan där jag ska jobba.. en liten barackliknande byggnad i ett lite avsides område med skogen nära.. inne va det rätt shabbigt just nu, det va en förskola där innan men stått tomt i typ 8 månder nu då de har flyttat till andra lokaler.. å ja, detta märktes.. mkt skräp å så där.. men vi har slängt mkt å ja jag tror det kommer bli bra när vi fått bort allt det gamla! så kul att verkligen få vara med från grunden :) vi fick massa paket med nya leksaker å grejjer, som julafton - vi slet alla upp lådorna av nyfikenhet haha :) arbetskamraterna verkar vara hur trevliga som helst allihopa.. 7 stycken är vi som ska jobba där.. nästan alla är nyexade å i min ålder.. hamnade med två andra tjejer i ett arbetslag som jag tror kommer bli superbra! så nu jobbar jag på ekorrens förskola, avdelningen kotten :) den andra avdelningen heter granen (jag som kom på det namnet! ;) hihi) det blev en lång dag, åkte hemifrån kl.8 å va hemma halv sju typ.. vi hade föräldramöte på kvällen nämligen.. eller ja det va mer ett informationsmöte.. det kom inte så hemskt många föräldrar, men ändå inte få.. så vi presenterade oss å verksamheten å de fick ställa frågor å så där.. å sen visade vi våra lokaler.. kul å spännande! ska bli så otroligt kul detta! så nu den 12e börjar 8 barn för två veckors inskolning å sen den 26e kommer ca 8 till :) full rulle närmsta tiden alltså! å eftersom jag har en tillsvidareanställning så kommer jag få min första lön utbetalad redan nu i januari!! :D gissa om jag är lycklig?! jag som inte räknat med att få full lön förrän i slutet på februari.. men med tillsvidareanst. så får man lön samma månad här.. wiho! även om jag inte kommer få ingångslönen förrän jag har visat mitt examensbevis så är det iaf en lön jag får ut.. jag får ut mer pengar än från csn.. härlig känsla bara det! ingångslönen fram tills jag fått beviset kommer retroaktivt sen så jag missar inget :)

nej usch nu borde jag sova.. börjar jobba kl.8 imån å jag har en förkylning på gång i kroppen så jag är skapligt trött efter denna långa dag.. men nu vet ni att jag lever iaf :) kram kram!

mina förhoppningar om år 2009

- fortsätta leva livet utifrån tanken att jag bara lever en gång
detta har jag inte gjort så hemskt medvetet innan.. utan det är på senaste tiden som jag verkligen insett att jag verkligen måste följa mitt hjärta.. jag vägrar sitta en dag, många många år framöver, å ångra mig.. därför tvingar jag mig varje dag att leva i nuet, följa hjärtat å ta vara på varenda liten chans jag har till att få ett bra liv..

- börja jobba å komma på fötter efter min tid som student å allt vad det innebär
ja detta är faktiskt en stor förhoppning av detta året.. jag vill verkligen komma igång, få en lön å få det "bra" ekonomiskt.. jag vet att man inte tjänar bra som lärare, men jag är glad bara jag har en heltidslön som kommer in regelbundet på kontot.. sen väger det upp att jag har ett jobb som jag tycker är kul.. jag ser väldigt mkt fram emot att få börja mitt liv i jönköping nu.. det ska bli otroligt spännande.. å jag hoppas att det kommer bli ett bra år.. att jag kommer på fötter å så där..

- ta vara på tiden med nära å kära
detta gäller så klart allt från vänner till familjen.. alla de som står mig nära ska jag verkligen ta vara på tiden med.. å värdesätta den.. hur hemskt det än låter så vet man aldrig när det kan vara över..

- fortsätta jobba på min egna utveckling
jag har senaste tiden försökt stärka mig själv.. lärt mig att klara mig på egen hand.. å jag har kommit långt måste jag få erkänna.. jag har blivit otroligtmkt starkare.. detta hör lite ihop med första punkten om att ta vara på livet.. allt eftersom jag insåg det så har jag blivit starkare å starkare.. mina vänner har varit ett otroligt stort stöd som villkorslöst funnits där för mig å hjälpt mig på vägen.. utan er skulle jag inte ha klarat mig.. men jag vet oxå att jag har lång väg kvar på min personliga utveckling.. å jag hoppas att jag detta året ska kunna komma lika långt som förra..

detta är inte på nåt sätt nåra nyårslöften eller nåt.. utan just förhoppningar.. självklart finns det flera oxå men dom håller jag för mig själv då dom är lite för personliga för att hamna här :) men allt handlar om att jag ska vara nöjd med min tillvaro, kort å gott.. jag ska vara nöjd med det livet jag lever.. jag kämpade hårt förra året då det tog slut mellan mig å niclas till exempel.. å mitt beslut att flytta hem var oxå väldigt avgörande.. jag har inga direkta saker som jag ångrar med förra året å jag hoppas att jag om ett år, 1e januari 2010, kan sitta här med samma känsla.. jag vill inte ångra nåt.. det ser jag ingen mening med.. för allt som händer mig, det sker av en anledning.. min vän nadja lärde mig att visualisera detta året å ja, jag är numera på hennes sida; jag är övertygad om att det man vill å tror på, det händer.. vill man inte nåt tillräckligt så ja nej då händer det inte.. vill man, då går allt att lösa.. jag ska definitivt ta vara på detta året då jag har väldigt mkt att se fram emot.. jag ska komma iordning i min lägenhet nu.. jag ska umgås massor massor med bästis å hennes underbara barn.. jag ska gå på en av mina närmsta vänners bröllop tillsammans med en annan av mina närmsta vänner.. det kommer bli en oförglömlig helg det!.. jag ska fira pappa som fyller 50 år i år.. jag ska fira mig själv som fyller 25 år.. det är bara några saker som jag vet kommer hända.. å jag vet oxå att det kommer komma så mkt annat under tiden, som mitt liv påverkas positivt av..

jag är så nöjd med mitt avslut på 2009, det kunde nog faktiskt inte ha blivit bättre.. en så kul kväll med så goa människor avslutade året då jag fick min lärarexamen klar å då jag kommit så långt framåt.. vilket år jag haft.. jag hoppas på ett lika bra år nu 2009!

imån händer det!

japp, imån får jag hämta ut mina nycklar till min lägenhet.. :D wiho! ska bli så spännande å kul.. så kl.13 imån hänger jag på låset på mitt områdeskontor :) sen ska alla saker bäras upp i lägenheten å sen kommer helgen spenderas med att plocka å dona där, jag längtar efter att få plocka å dona i min nya lägenhet :)

nyårsafton 2008 - 1a januari 2009

Hoppas alla hade en fin å bra nyårsafton! det hade jag :) åkte till emma på eftermiddan, lite tidigare än det va tänkt först men det gjorde ju inget :) poppade musik i bilen å va inte alls nervös för att inte hitta.. kanske därför som det gick så bra att hitta, för att jag inte oroade mig haha.. iaf så satt vi å pratade innan de andra kom å det va kul att se hur emma har det å kul att träffa hennes daniel oxå :) när daniels kompis mojje å hans brorsa kim kom så bjöd emma på välkomstdrink å vi åt god mat å pratade å skrattade gott haha :) sen bara rasslade det till,  vi lekte lite lekar å rätt va det va så va klockan nästan 12 - det sägs ju att tiden går fort när man har kul :) vi stod på balkongen å skålade med findricka blandat med asti för min del, haha.. vi kikade på fyrverkerierna en stund men såg inte så mkt så vi tog på oss å gick ut på gatan istället å såg mkt mer.. tjusigt!

sen gick vi in å spelade ölspel av en kul variant där en hel del klunkar delades ut haha, tror vi alla hamnade bra i dimman där om inte annat :) efter detta sjöng vi singstar, jag å mojje mot emma, kim å daniel :) vips så va klockan halv fem på morronen :O hahaha jösses! så då gick mojje å kim hem å vi andra somnade gott.. jag sov som en gris men som alltid när jag druckit så kan jag inte sova länge alls utan vaknade framåt nio tiden å va klarvaken.. lagom kul.. men lyckades snooza lite iaf fram till halv 12 eller nåt :) första frukosten detta året blev delikat.. marängtårta med hallon som vi hade glömt äta igår.. mums! :) rullade sen hemåt efter att ha suttit å tittat på alla barnen i bullerbyn :)

tack allihopa för en riktigt kul nyårsafton!

RSS 2.0