torsdag

det har varit en tung period nu ett tag på många sätt.. men samtidigt har jag varit lyckligare än på länge.. att jag ordnade mitt liv precis som jag ville ha det då den där dagen i september förra året när jag åkte till gavlegårdarna å sa upp min lägenhet, det är nog det jag är mest stolt över mig själv att jag tog det steget.. det va en chansning utan dess like, jag hade varken lägenhet eller jobb att trilla tillbaka på.. däremot hade jag min mamma å pappa bakom mig.. å det är den största fallskärm jag nånsin kan få ha i livet, när det kommer till att göra val.. oavsett om valen är stora eller små.. för hade inte mamma sagt till mig den där dagen att jag skulle ta steget, våga chansa å följa hjärtat - ja nej då hade jag inte suttit här idag i en lägenhet där jag på riktigt känner mig hemma, jag hade inte suttit här i mitt hem i en stad som känns så hemma, jag hade inte suttit här i mitt hem å ha en resväg på ca 1 timme hem, jag hade inte suttit här i mitt hem å haft ett underbart jobb att gå till varje dag, jag hade inte suttit här i mitt hem å känt mig lycklig på riktigt.. om det inte varit tack vare min mamma å pappa.. så klart gjorde jag det stora i allt, men det va dom som stöttade mig genom allt, det va dom som fick mig att tro att inget va omöjligt.. det va dom som tillsammans med siss å robin åkte å kollade på det som idag är mitt hem åt mig eftersom jag då bodde i gävle å inte kunde åka ner å kolla på den.. jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle sitta här i jönköping å kalla detta mitt hem, för en gång i tiden ville jag absolut inte flytta hit.. för denna staden förknippade jag enbart med hemska avsked efter alla gånger jag stod på resecentrum å väntade på swebus express som skulle ta mig tillbaka till gävle.. å eftersom det va så jobbigt att lämna familjen så var jkpg oxå jobbigt.. men här sitter jag å kunde inte valt bättre ställe att bo på.. varje morgon när jag åker till jobbet förundras jag över hur bra jag trivs här..

nog om det.. detta året har varit fantastiskt på så många sätt.. jag har som sagt var inte varit så här lycklig på rikrigt på länge.. å jag tycker att jag förtjänar detta.. jag har gjort min resa här i livet å testat på livet på egen hand ordentligt.. jag har lärt mig otroligt mkt av tiden borta, för borta från mitt hemma har jag varit.. å det får jag leva med.. men det viktiga är att jag inte ångrar den tiden det minsta! jag hade inte på långa vägar varit den eller där jag är idag utan min resa.. det har stärkt mig på ett sätt jag aldrig hade kunnat stärka mig själv på om jag inte gjort denna resan.. å tiden i gävle, den saknar jag varje dag.. de underbara människorna jag har kvar i mitt liv efter den tiden hade jag aldrig fått lära känna om jag inte gjort min resa.. å jag vill inte ens fundera på hur mitt liv hade varit utan de underbara människorna jag lärde känna då.. å detta året har verkligen visat mig vilka som jag inte vill fortsätta min resa utan, å jag hoppas ni vet vilka ni är! jag älskar att få vara hemma å lycklig å samtidigt veta att där ute i landet så har jag personer som alltid ställer upp å som bryr sig.. å det är det som bidrar till att jag verkligen kan känna mig lycklig här, även om jag saknar tiden då vi var nära varandra å umgicks.. men det är fina minnen som jag kan plocka fram för att få lite värme i själen..

det blev en liten känslomässig meltdown här i kväll efter att jag sett det nya oth avsnittet som verkligen berörde mig.. å från att inte ha gråtit (verkligen gråtit på riktigt, inte för att något på tv varit sorgligt) på mkt mkt mkt länge så slutade det med att avsnittet tog slut å jag satt å storbölade som ett litet barn en bra stund efteråt.. som sagt så är det en tuff period nu å jag är nog i det närmsta körd i botten där jag står utan ork å är så trött så jag skulle kunna sova i en månad.. å då tränger jag undan det mesta å bara kör på.. nu vill jag poängtera att jag inte på nåt sätt är missnöjd med att det är hårt på jobbet, för visst är det det som kör slut på min ork med mkt slit å övertid å liknande.. det är ingen barnlek att skola in en hel barngrupp med små barn som när dom blir varma i kläderna testar varenda liten gräns som finns.. MEN jag älskar mitt jobb å jag älskar mina underbara jobbarkompisar.. å det gör att jag kör på, för det är värt allt slit.. det vet jag.. utan jobbarkompisarna å hur vi verkligen kan prata med varandra om allt å ventilera precis allt, så hade jag inte orkat köra på.. för det är där jag hämtar min energi.. å så klart i de underbara stunder då barnen för en stund inte testar gränserna, utan när dom bara är så där underbara som små barn är.. vilket så klart är ofta men i lite jobbigare stunder så tar gärna det tuffa överhand.. men som jag skrev igår så är vårt ljus i tunneln nära nu å vi lever på hoppet, å vi skrattar! vi skrattar åt allt elände, det är nog därför vi mår så bra i vårt arbetslag.. vi skrattar i både med å motgång.. men vi är alla trötta å vår ork är inte alltid så stor.. men vi stöttar varandra å kämpar på å ser nu fram emot en härlig afterwork nån gång framöver :)

denna lilla meltdown har lättat min själ å jag känner mig mkt lättare nu, uppenbarligen fanns det ett å annat som behövde komma ut genom gråten å jag är nu redo att kämpa vidare! helgen kommer som sagt spenderas med mamma å pappa å jag planerar att hämta mkt energi i detta.. jag har även fått ner lite grejjer som ska in i mamma å pappas julklappar under detta gråtande å tänkande över hur tacksam jag är över allt de gör för mig.. så nu vet jag att det kommer bli personligt med verkliga saker som berör mig i deras julklappar.. precis som jag vill ha det!

nu ska jag packa klart å grejja lite för att sen ta kväll å vakna upp till en ny dag! en dag som jag gett mig dän på att den ska bli bra, å vad annat kan den bli när det är fredag å jag ska få träffa världens bästa föräldrar ♥

onsdag

idag har vi fått glädjande nyheter på jobbet, underbart kommer det bli från å med 9 november! då äntligen kommer jag å anita få det lite lättare för då får vi tillbaka vår extra personal som vi blev av med för ett tag sen.. vi längtar alla å räknar ner, bara nästa vecka kvar sen kanske man kan få sin ork å livet tillbaka, vore ganska trevligt :)

hade en bra helg hemma hos mamma å pappa fast dom inte va hemma å vi inte träffades på hela helgen :) men det va kul, det va maskeradfest på lördagen som blev riktigt lyckad! men jag ser fram emot helgen nu som även den kommer spenderas nere hos mamma å pappa då vi kommer träffas igen å så vi ska till göteborg en sväng :) dels blir det shopping på Nordstan å sen ska vi hämta siss å robin på flygplatsen, dom är just nu i london å har det bra.. så vi ska hämta dom när dom kommer tillbaka :) ska bli mysigt med en dag i storstan med mamma å pappa minsann, jag längtar!

kanske kan jag då passa på att fixa lite nya å roliga kort som jag kan använda mig av till deras julklappar :) fick hem dom idag å kunde därmed se över lite vad för slags bilder som ska användas.. kan inte skriva vad det är ifall det kommer fram till mamma å pappa, man vet ju aldrig! men det kommer bli en väldigt personlig julklapp som jag hoppas kommer uppskattas.. elisabet på jobbet sa iaf att hon hade uppskattat det riktigt mkt om hon hade fått det av sina barn å det låter ju lovande :) är skönt att ha flera julklappar fixade redan, å denna månaden kommer det mkt troligen fixas flera ändå :)

det är skönt att det redan är onsdag.. för torsdagen går alltid fort å sen är det fredag å sen är det heelg å jag åker ner till mamma å pappa! :D

tisdag

dagarna går å imån är det redan onsdag.. veckorna bara springer förbi! känns som om jag bara har måndagar å fredagar i min kalender :)

på jobbet knallar allt på.. dock otroligt mkt just nu med personal borta å barn som går upp i tid vilket gör att vi kommer få mer barn över dagen.. vilket kommer resultera i att vi kommer behöva lägga om schemana igen.. för jag å A klarar inte av att vara ensamma med i snitt 8 barn på morgon å eftermiddag, det är omöjligt.. speciellt när barnen är som dom är just nu.. då kommer vi båda gå under av utmattning, å det är onödigt.. hoppas det går att lösa på nåt bra sätt, just nu känns det lite tveksamt då vi redan skjutit på allas tider så mkt vi bara kan :S förutom att det är otroligt psykiskt utmattande så trivs jag riktigt bra på jobbet! har världens bästa å gulligaste jobbarkompisar å jag ser fram emot att jobba med dom framöver!

annars knallar livet på.. tre helger framöver kommer jag åka ner till mamma å pappa vilket ska bli skönt :) det står kalas, fest å göteborg på schemat.. kan behövas att se fram emot! :) tatueringen läker på så himla fint! kom på att jag inte berättade nå vidare om den eller hur det va att göra den.. efter att ha sett fram emot att få göra den i flera flera år så kändes det bara så himla rätt att göra den nu å jag va inte nervös alls förrän vi satte oss i bilen å åkte mot borås.. då blev jag mer nervös ju närmare vi kom å väl på plats trodde jag att jag skulle typ dö.. men när han sen började tatuera så försvann all nervositet.. det gjorde ju inte ont? klart det kändes men det gjorde inte särskilt ont.. inte som jag hade väntat mig alls :O iofs positivt det haha.. det värsta va när han tatuerade där han redan varit innan.. det kändes kanske lite mer men annars va det inte alls farligt :) å som sagt, jag är sjukt jäkla nöjd.. speciellt nu när den läkt lite mer å skorporna trillat bort.. den blev sååå bra!! den är så lik smycket, å ja, den kunde helt enkelt inte blivit bättre! det är nästan jobbigare nu när den läker å kliar än det va att göra den :) nu har jag varit tatuerad i en vecka å jag är så glad över att den inte blev nå röd alls nästan å inte bev den nå svullen heller, alltid skönt att slippa sånt :)

idag möttes jag av årets första snöfall när jag gick till bussen :O trodde bara det regnade men nej, det va snö.. stoora flingor med! dock blev det till slask då men efter att ha snöat rejält hela morgonen så va det vitt på backen å på lekstugan ute på gården när det va dags att gå ut :O jag är verkligen inte redo för snö nu! hoppas det bara va en tillfällighet.. många föräldrar som åker uppe från dalvik hade ganska stora trafikproblem med köer å allmänt kaos när sommardäck skulle ta sig fram på halka å packat snöslask :S jag vill ha lite mer härlig höst före snön.. helst vill jag iofs inte ha snö alls men man får väl inte vara för knusslig :) dock fick jag dock en otrolig längtan efter julen nu med snön innan.. jösses va jag längtar!! längtar verkligen efter att få byta ut fönsterlamporna till adventsljusstakarna å sen få julpynta lägenheten! förra året va jag mitt uppe i flytt över jul så då blev det inget julpyntande men i år blir det banne mig till att julpynta med allt möjligt! mamma å jag ska till ullis framöver å då ska jag köpa massa nytt fint julpynt å julgardiner ska jag ha med :D tänk när man sen får tända första ljuset på första advent.. ååååh det är så himla mysigt! jag längtar verkligen :D dock kommer nog denna julen vara liite stressig med för det är ju i den vevan vi flyttar upp till nya stället, men fördelen med det till skillnad mot förra julen med flytt å examensarbete är ju att när vi inte jobbar med flytten så är vi helt lediga, det va ju lite svårt att ta ledigt från en flytt.. så det känns ändå inte så farligt med det :) ge mig lite fin höst nu så kan vi hoppa direkt till december sen :D

nej nu lär jag nog ta å göra lite nytta innan jag ska kolla på nyaste avsnittet av oth, kollade på dh innan :D älskar tisdagar, det är min seriedag minsann :D

min tatuering

så här blev den .. är jättenöjd, den kunde nog inte ha blivit bättre! den sitter på vänster axel/skuldra :)


svammel

börjar väl med lite beklagan över hur trött jag är, å lite tjat om jobbet.. haha.. det vanliga alltså :) tröttheten känns mer som ett normaltillstånd nu för tiden men denna veckan har verkligen varit tung på ett annat sätt än andra veckor.. vi har varit en person kort hela veckan så det har varit vi två heltider å en halvtid plus vikarie.. puh! det är jättebra att det finns vikarier men det är inte alls samma sak med en vikarie.. barnen blir i obalans för dom märker att vi är lite stressade å inte kan jobba på som vi brukar å blir därmed extra kinkiga å känsliga.. det är lite jobbigt, sen finns det ju så klart vikarier å vikarier.. tyvärr är de inte alltid så bra :S men men.. som sagt, det är tur att det finns vikarier å vikarieförmedlingar :) vi hade tur första halvan av veckan å fick en hyffsad en men nu idag å imån.. hjälp :S med snart hela veckan avklarad så måste jag ändå säga att det har gått oväntat bra.. det va dock lite svettigt idag när vi va två ordinarie personal å en vikarie på 14 barn på förmiddan, 12 av dessa barn är födda -08 så det är inte det enklaste om man säger så.. det är ungefär som att vara två på 14 barn.. men jag å A har verkligen fått upp ett bra samarbete å klarar oss igenom det mesta å så klart klarade vi oss igenom dagen idag :) det är så härligt när man har bra jobbarkompisar, som vi skrattar å har oss hela dagarna.. det känns såå bra i detta arbetslaget! framöver ska vi gå ut å äta för att belöna oss för det jäkla bra jobbet vi gjort med inskolningarna nu, det är vi minst sagt värda :) för det ska vi inte hymla om, att det varit en tung höst med totalt 18 inskolningar på 1½ månad.. men oj va bra det har blivit.. vi har en supermysig barngrupp, å vi är helt övertygade om att det är en avspegling på vårt arbetslags härliga stämning :)

kan väl inte påstå att det är en underdrift när jag säger att det ska bli sjukt skönt med helg imån :) slutar dessutom tidigt så jag ska åka ner till mamma å pappa över helgen å ladda batterierna lite å få lite omsorg tänkte jag :D sen ska jag, mamma å siss en sväng till ullis.. lovely! troligen blir det även lite julklappsinköp då med, vore skönt att få undan lite sånt med :) å sen ska jag köpa lite annat att ge bort men det kan jag inte skriva här för då blir det ingen överraskning för den som ska få det sen :) längtar helt klart till helgen nu! ska packa å fixa lite här sen när jag har hittat en gnutta ork till det.. måste se till att packa en rycksäck denna gången, annars kommer min nacke dö.. den har blivit bättre nu, gör bara lite ont då å då å i vissa lägen.. men måste helt klart ha ryggsäck till packningar framöver för att skona nacken lite..

å det bästa av allt just nu är ju så klart att det är mindre än en vecka kvar tills jag ska tatuera mig!! :D jag är så sjukt förväntansfull å längtar som ett barn på julafton.. iiiih :D kan inte fatta att det ska bli av nu.. äntligen! jag har väntat så lång tid på att kunna få det gjort!

min mobil har nu kommit tillbaka från servicen å det började inte jättebra.. den la av första samtalet.. :S men sen samtalen efter har den funkat.. så jag vet inte om jag ska gå tillbaka med den eller inte.. väntar nog å se om det händer en gång till å isf blir det återlämning på direkten! på tal om elektroniska saker så kan jag även berätta att jag äntligen (verkligen äntligen) har införskaffat en riktig tv.. har innan bara haft tjock-tv som varit ärvda från andra å har sedan tiden i gävle med mig en 21" å en 14" ner hit till jkpg.. båda har funkat bra å jag är verkligen inte knusslig med sånt där! men nu på senare tid började den stora pipa å jag fick byta till den lilla.. funkade bra så klart men det va lite litet å til slut började ju så klart den med att pipa :S så va jag med annso på media markt å dom hade ett bra erbjudande på en 32" plattis som jag slog till på :) det känns som om jag är på bio nu! underbart helt klart att ha en vettig tv iaf :)

hösten har kommit till jkpg nu å det är regnigt å ruskigt ena dagen för att sen vara strålande sol å underbart höst väder nästa dag.. men jag har lärt mig en sak på jobbet - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! å det är så sant så :) ska kolla på en ny varmare jacka i ullis tänkte jag för nu börjar det vara kallt på morgonen när det är dags att åka till jobbet.. även ett par sköna vantar ska nog försöka införskaffas..

nej nu tror jag minsann att jag har svamlat färdigt.. känns som om det är dags att göra lite nytta :) det är ju för en bra sak som jag gör nyttan - för att jag ska åka hem imån :D wiho!

RSS 2.0