tack!

världens största tack går idag till niclas som faktiskt inte bara köpte nya buren idag, utan han köpte även spån å massa massa mat till småttingarna idag oxå... TACK! du är så snäll som sticker till mig lite så där, utan att jag ber om det eller nåt.. du är så snäll mot mig!


titta va fint vi bor nu!

stort tack till niclas som gjort så att det bivit möjligt för småttingarna att få varsin stor bur! Eddie som va i den lilla buren innan å nu fick den nya buren blev allt bra glad =) han poppade runt som en tok å blev allmänt till sig.. sötegrisen! här ligger dom dock båda inne i sina hus å vilar efter en stunds lek å bus =)

image48

kan faktiskt inte låta bli

nä, jag kan faktiskt inte låta bli att fortfarande vara en gnutta jäkla stolt över oss sen igår.. =) vi jobbade på jäklans bra alltså!

det va igår som flyttlasset begav sig för cissi.. vi (cissi, cissis mamma, christina å jag) började med å lasta in typ hela hennes lilla etta i en sån där liten lastbil å sen bort till nya lägenheten å in med allt i tvåan.. det va inte redit lika lyxigt vid tvåan som vid ettan för där hade vi hiss - å en våning ner.. hehe.. tvåan va två våningar upp å ingen hiss.. men det gick ändå! vi stretade å kämpade.. sen blev det matpaus å därefter ikea för å köpa soffa bland annat =) vi funderade på hur i hela friden vi skulle få upp soffan när vi hämtade ut den.. å ja, det huvudbryet hade vi väl ända tills vi kom fram mer eller mindre.. haha.. å usch va vi slet med soffan men upp kom den! å in i vardagsrummet! när vi slet upp plasten i jakt på benen så ser vi att det inte alls är den gröna tygsoffan som cissi hade betalat för att få, utan det är en svart lädersoffa (kollade upp på nätet sen, haha) som kostat en tusenlapp mer än den hon betalade för å egentligen skulle fått hem! =O haha va paffa vi blev! men ja, inget att klaga på alls ju, superfin soffa =)

så vi satt en stund i soffan å njöt av vår insats under dagen innan det bar av till sätra igen för att lämna lästbilen.. bra jobbat tjejer!! så nästa helg blir det tydligen tackmiddag, hihi =D ska bli trevligt minsann!

sötegrisen eddie

ikväll pressade eddie upp sig på taket.. hihi.. syns inte så tydligt kanske men han ligger helt platt på magen, andra bilden visar kanske lite tydligare.. om nu marsvin kan se lyckliga ut så gjorde han faktiskt det, haha.. när jag kom å skulle fota så blev dexter rädd, han va vid sin vattenflaska innan å kikade på eddie =) mina små sötingar.. dom har blivit helt andra små grisar nu än va dom va när dom delade bur.. känns så skönt, dom är så söta! pratar hur mkt som helst med både varandra å med mig.. allt som prasslar får dom att bli alldeles till sig å så fort jag kommer hem om jag varit iväg så tjuter dom när nycklen vrids om i låset.. hur sött som helst! å när det vankas sallad så kommer dexter fram till kanten på buren å sätter upp framtassarna på kanten, redo för att ta tag i salladsbladet å rusa in i huset med det =) det är allt ett bra stort steg för lilla dextergubben måste jag säga, han som va så rädd så han inte vågade komma ut ur huset innan.. eddie kom fram till maten om jag höll i den rätt snabbt men dexter va lite fegare.. men nu kommer han å väntar så snällt vid kanten =)

här ser man även den extra buren som mamma å pappa kom upp med.. våran räddning! men nu tycker niclas lite synd om stackaren som behöver vara i den (tänkte köra varannan vecka system) så han har erbjudit sig att låna mig pengar till en likadan bur som den stora.. =) så kanske kommer vi hem med ett stort hem till en av dom imån å allt är rättvist å bra!

image46

image47

tiden går..

.. i tisdags va det exakt tre år sen jag flyttade till gävle.. det känns som om det va ett halvår sen bara..

.. igår skulle jag å niclas firat vår 3½ års dag.. men med andra ord så va det igår 3½ år sen + en dag som jag å niclas träffades första gången, för 3½ år sen lärde jag känna en av mina allra bästa vänner..

min pappa är bra! å så lite annat svammel

satt i soffan å funderade hit å dit på om jag skulle orka ringa pappa å berätta om hur det har gått med datorn här nu efter påskens pulande.. kom mig dock inte redit för att lyfta på luren men rätt va det va så ringde mobilen å vem va det inte som ringde om inte lilla pappsen! =) inte nog med att han är bäst på å fixa saker så kan han tydligen läsa tankar oxå =) haha, smidigt!

jaha idag va sista dagen med "haaallåååå???" damen.. puuh.. dock va lektionen idag både intressant å inte alls så hemsk som de förra.. hmm, undra va som hade hänt? jaja inte mig emot att vi fick ett bra tillfälle med henne iaf, heeh..

sen efter lektionen passade jag å ida på att fråga johanna om hon hade lust att ta en fika.. vi va dock lite fundersamma på när hennes tenta va men vi lyckades pricka in rätt tid allt så det bar av ner på stan å vi åt lunch =) trevigt att ses nu, så länge sen ju! så vi satt på nian å pratade bort lite tid å sen gick vi å tittade på bland annat bebiskläder =D riktigt trevlig eftermiddag blev det allt, tack för det tjejer! nu måste vi fortsätta hålla träffarna regelbundna =)

usch.. tankar som får mig att känna mig som världens mest egoistiska människa snurrar runt i skallen.. varför kan inte jag få vara lite kaxigare? jag hade nog mått bra av det.. undra va jag ska göra av mina tankar.. ska jag lyfta upp dom eller trycka ner dom? undra vilket som ger bäst resultat.. jaja.. nu behöver jag iofs inte oroa mig mer just nu men jag känner på mig (vet) att det kommer komma fler tillfällen.. kanske lika bra å ta det då? jag vill inte väcka den björn som sover i onödan känner jag.. det är för bra just nu för att jag ska orka med nåt sånt här just nu..

nu när mamma å pappa kom upp så hade mamma med sig mina gamla fotoalbum.. satt å kollade igenom dom nu för en liten stund sen (ett tappert försök att slippa plugga, heeh).. å jisses vilka minnen de innehåller! så klart va jag väl förberedd på det, haha.. det är ju ändå ett fotoalbum.. men eftersom det va år å dar sen jag kollade i dom sist så hade jag inte redit koll på vilka minnen de skulle innehålla så det blev en mkt positiv överraskning måste jag säga.. å saknaden efter Hemma med allt vad det innebär slog över mig rätt kraftigt..


min bästa å äldsta vän Annsofiiii fanns med på en hel del bilder.. =') klassresan till göteborg i sexan.. skolresan till sthlm i nian.. ja herre gud.. =D jag satt å log hela tiden å en å annan tår rann nerför min kind när saknaden efter min vän slog över mig.. dessa fotoalbum kommer bevaras med stor ömhet till framtiden.. alla minnen med dig är så värdefulla.. alltifrån chaparrallbesök, skåneresa med ostbågar å jens å måsar (det är ingen geås, det är en meås hahahaha), alla hoppningar i hestra, alla turer med lillan, alla somrar vid borlången eller skärshult, gotland med det hala golvet, alla promenader, annero.. ja du.. vi har upplevt det mesta tillsammans =) vi har delat både glada å mindre glada stunder.. å i tider som dessa, du förstår va jag menar Brain, så är jag så oerhört glad att du finns där å att vi fortfarande tänker likadant.. med dig behöver jag knappt prata för du förstår ändå.. å inför dig kan jag berätta sanningen, hur brutal den än känns å är.. å aldrig har du dömt mig heller, utan alltid stöttat å kommit med kloka ord.. utan dig skulle jag nog faktiskt vara halv vännen! Alla mina tankar å all styrka jag bara kan ge ska jag försöka bistå med när vägarna inte alltid är så raka å lättframkomliga!

oj nu blev det mkt svammel.. haha men äsch!


äntligen, snabba ryck linda

haha ja idag tog jag tag i mig själv å ringde gävle energi.. har tänkt länge länge att ringa å be dom ändra från kvartalsräkning till månadsvis.. men inte kommit mig för.. men idag så! så idag känns det bra, äntligen har jag fått det gjort =)

känslan när man tatt tag i saker är rätt skön!

med mörkret kommer frågorna

varför bli saknaden alltid som värst på kvällen?
varför kan man inte alltid få vara stor å stark?
varför kommer det stunder då man blir liten å bara vill gömma sig för världen?

det finns många varför frågor här i världen.. bläk



tänker på dig Brain.. finns här dag som natt.. när du behöver det så lägger jag mina bekymmer åt sidan å lägger all min energi till dig.. du är min vän å jag gör vad som helst för dig.. det kommer bli bra vännen *kram*

påsken i bilder

 
snö snö snö.. jaa, det kom ju en hel del snö om man säger så.. så här höga snövallar blev det på fönstrena här i lägenheten.. 

 
på fredagskvällen kollade vi på så ska det låta med bland annat carola.. myskväll!

 
all snö gjorde att vi tände många värmeljus denna helgen.. å så lite påskpynt så klart för känslans skull =)

 
på söndagen va vi i valbo å kollade på the poodles å ...


... ola =) sötmamma va uppe på scenen å fick autografer å bilder.. hihi.. ingen av oss är la så stora fans av nån av dom men lite kul ändå.. haha..


orkar inte dra helgen så noga men vill tacka pappa för all hjälp (som vanligt)!! han fixade mina gardinstänger, bilen å så fixade han väck windows vista för att lägga in XP istället.. å sen kom han å niclas på "felet" med min dator som gjorde att tangenterna inte funkade.. heeeh.. va visst inte nåt fel egentligen.. bara en knapp som va intryckt.. haha.. TACK TACK TACK älskade pappa för all hjälp! å TACK TACK TACK älskade mamma för att du finns å är så söt å snäll! jag älskar er av hela mitt hjärta <3

TACK TACK TACK mamma å pappa för en alldeles fantastisk helg!

mina bebisar

image40

tillbaka till verkligheten

ungefär så känns det nu.. "hej Linda, välkommen tillbaka till verkligheten!" Mamma å pappa åkte för en liten stund sen å jag sitter å bara insuper alla minnen vi fått oss denna helgen.. jag vill bevara varenda sekund i mitt hjärta länge länge.. orkar inte skriva om va vi gjort nu, det gör jag sen.. men jag kan iaf säga som så; jag har haft årets absolut bästa helg!! vi har tatt det väldigt lugnt å inte gjort så hemskt mkt men ack va underbart det har varit att bara få spendera tid med de jag älskar allra mest!! <3

nu börjar nedräkningen till sista helgen i maj, då vi kommer ses nästa gång.. å då hemma i Småland för att fira att Siss tar studenten <3

nu är det bara till å ta tag i allt plugg så fort som möjligt för imån är det lektion igen.. bläk.. denna veckan kommer det inte bli kul att gå till skolan - jag vill inte.. men jag tror det bara är två lektioner kvar nu sen är det andra lärare vi har.. jag som hoppades så mkt på det här.. bläää.. men jaja.. det är ju iaf intressant, det kanske räcker så?

=)

image39

inte lika sämst längre

känns lite bättre nu, även om jag känner mig som en av de sämsta människorna på jorden.. men nu vet jag att det ordnar sig iaf å det känns lättande..

jaja tror jag kommer ta påskledigt från bloggen nu å bara ägna mig åt att umgås med mamma å pappa.. vill inte förlora en sekund av den värdefulla tid jag får med dom nu.. <3

imån kl.7 åker dom iväg hemifrån.. dom ska köra E4'an upp men med tanke på vädret så kan det ta längre tid.. hellre att det tar en stund längre å att dom kommer fram än ja, att dom inte kommer fram..

gud, saknaden å längtan efter dom värker i kroppen.. ska nog gå å lägga mig nu så jag kan vakna upp imån å börja städa, handla å invänta världens bästa mamma å pappa <3


GLAD PÅSK!


världens typ sämsta människa

japp, så känns det nu.. dagen började bra men rasade rätt pladask.. å jag känner mig hemsk.. ångesten bara väller över mig å jag vill inte annat än att slå händerna för öronen, blunda hårt å gömma mig i ett hörn.. för att sen öppna ögonen å inse att allt bara va inbillning.. när ska livet bli lätt?

just nu står jag inte högt i kurs hos mig själv...

jag orkar inte svara på varför.. det bara är så här det är just nu..


vad gör du väderguden?

inte ännu mer snö?! Jag bad faktiskt om att det inte skulle komma mer nu, jag bad om våren.. å va fick jag för det? jo, ännu mer snö så klart.. tji fick jag =S va kul det ska bli å ta sig till skolan imån då.. pulsa fram i snödrivorna =( men jag antar att det är så här det är å leva i norrland.. he he he ;)

det tåls att sägas fler gånger - jag tycker inte om snö... jag tillåmed hatar snön.. jaa så starkt vågar jag nog påstå att det är.. hat mot snön.. heeeh

efterlysning

anna!

nyfiken som jag är så vill jag veta hur resan ner till värmen har gått! hur har du det? uppdatering på resedagboken - ja tack =)

trevlig eftermidda + mindre trevlig överraskning x 3

dagen började (trots all snö) hemskt bra.. fick lite läst innan det sen bar av ner på stan för att möta Mia å Oliwer.. gick i lite affärer å kollade på barnkläder å sen åt vi mat på Nian.. pasta med kyckling å currysås - mums! där blev vi sittade sen i nära 2 timmar, himla trevligt att bara sitta å prata! å charmas av lille oliwer ;) mkt trevligt hade vi det allt!

sen kom jag hem.. två kuvert med räkningar innanför dörren.. eftersom det va två kuvert tänkte jag så klart att det som vanligt va två räkningar.. men icke denna gången.. i ett kuvert låg det inte mindre än tre (?!) räkningar.. eeeh jaha?? å hur kommer det sig att jag får räkningar för kommande två månader när jag sa upp garaget för tre månader sen å nu alltså ska betala den sista?! ett mysterium som jag med nöje (å en stor skvätt ilska) ska ringa å förhoppningsvis få en trevligare lösning på.. ska bli mkt intressant å se va dom säger om det.. varför i jösse namn ska jag betala för nåt jag sagt upp å uppsägningstiden tatt slut? Hmm.. bäst för dom att det bara blitt nåt fel nånstans.. annars kommer jag gråta..

jag klarar inte av mer just nu - alldeles för mkt tankar i huvudet å andra saker som ställer till det.. jag är inte redit mig själv stundtals.. det kan nog niclas, om inte annat, intyga =S heeh.. nej ingen kul period just nu alltså.. därför va det himla trevligt att träffa Mia idag, få komma hemifrån allt å bara ha trevligt.. å att få se oliwer skratta så där underbart som bara små barn gör va inte heller så dumt =) å mamma å pappas besök hoppas jag kommer göra mig bra! snart sitter dom här i min soffa å vi har det bara så bra <3


kycklingar å snö

kul å vakna upp idag - helt vitt ute.. jag tycker inte om snö =( jaja det va ju ganska väntat när det utlovades bakslag på vädret.. förhoppningsvis ligger det inte kvar så länge.. himlen är ju iaf lite blå nu, det får väl väga upp snön lite.. hmpf

plockade fram det lilla påskpynt jag äger idag för att kunna sätta upp det sen när jag städar på torsdag =) lite påskafint ska det allt vara när mamma å pappa kommer! längtar tills imån för då kan jag säga att det är i övermån dom kommer =D å på torsdag, ja då är det imån! ännu bättre!

så lite tid kvar

dagarna tills mamma å pappa kommer hit blir bara färre å färre.. å bara tanken på att nästa helg kommer spenderas med dom gör mig gråtfärdig av lycka.. känns bra att jag har så mkt plugg framför mig nu i veckan.. då kanske jag slipper tänka å längta tills de kommer å dagarna kanske går fortare å de är här snabbare =)

om en vecka sitter vi å myser.. dock sista kvällen med dom, men dom är iaf här.. här hos mig å vi kommer ha det så bra <3

hö är livet - tack!

Eddie å Dexter har en snäll kompis - Niclas =) han va så snäll å köpte MYCKET hö till dom idag.. så nu har jag en stoor påse som räcker ett bra tag.. det är ju inte varje dag det kommer se ut så här i buren dock =) haha.. nää, så här mkt blev det bara för att niclas ville göra dom lite extra glada.. haha.. å glada blev dom - minst sagt! jisses va dom popcornade å sprang runt.. blev ett herrans liv! men det är så kul å se dom små liven bli så glada.. man kan inte låta bli att själv bli glad då =)

image38

här ser ni oxå min fina kartongvägg.. hehe.. väldigt improviserat.. men snart kommer extra buren å då blir vi glada å lyckliga allihop! Eddie upptäckte igår att det går att gnaga på kartongen - till min förskräckelse.. spenderade några minuter i ett smått panikliknande tillstånd med att komma på va fasen jag skulle ta mig till för att förhindra att han gnager sig igenom till Dexter.. blev en sten å matskålen som hamnade i vägen för gnagartagen =S heeeh.. får väl se hur länge det funkar.. hmm..

yes!

seger till perrelli =D

melodifestivalsfinal

hejja hejja perrelli! =)

kunde faktiskt inte låta bli att känna ett stänk hemlängtan när jag hörde amy diamond prata innan sin låt - det går då inte att ta miste om vart hon kommer ifrån =D hihi..

åter till tv'n!

till anna!

mitt svar på din kommentar ville inte komma med som det skulle.. hmmmm =S så jag svarar här på din kommentar vännen:

å du i mitt hjärta vännen! <3 så länge jag å niclas fortfarande är vänner så kommer jag följa med till rättvik å så dära ibland så nog kommer vi ses alltid! Ja men du jag har sett detta - gud va kul!! hoppas du får SUPERKUL! =D är inte alls avis eller så, hahaha =) kommer troget följa dig på alla äventyr ni delar med er på resedagboken, tro mig, ligger med på maillistan å allt! saknar dig oxå! ha världens bästa tid på resan nu! skicka lite solvärme till mig ibland =) KRAM

. . . .

från å med igår kväll så är jag å älskling bara vänner.. å då mkt bra sådana!

ett övervägande gemensamt beslut då vi kommit fram till att vi inte har mer än starka vänskapskänslor för varandra.. det känns nu rätt bra att relationsstatusen passar mer in på känslorna man har för varandra.. vi är inte ovänner alls på nåt sätt utan kommer fortsätta umgås precis som vi gör nu, bara det att vi inte är ihop.. å det känns faktiskt bra.. jag skulle inte klara mig utan honom.. ingen (verkligen ingen) vet så mkt om mig som han gör.. så att förlora honom som vän skulle innebära en mindre katastrof för mig.. eftersom vi ganska länge varit utan förhållandekänslan så är det inte så stor skillnad i känslan av att umgås fortfarande.. så så länge det känns bra att umgås med honom så tänker jag göra det.. =)

så nu vet ni det allihopa..

tack underbara Valle för ditt så snabba stöd å så alltid positiva inställning <3

blandade känslor

jaa usch.. fan.. nu kommer ännu ett inlägg av lite hopplöshet angående marsvinen.. alltså fan vilka små jävlar dom är.. har delat på dom nu ju med en vad jag tyckte jättehög kartongvägg.. mm jo visst eller hur.. hur dexter lyckades komma över till eddies sida i början på veckan var ett jävla mysterium - ända tills idag.. då fick jag se hur fan dom gör.. eddie stod på lilla huset å försökte nå kartongkanten å va bra nära å lyckas.. men det gick inte ända fram... så va gör han istället? jo, han hoppar (!!) rätt upp i luften å kommer upp till kanten.. klamrar sig fast där å är på vippen att trilla över när jag stormar in (tack å lov).. jävla små envisa åbäken! så nu har jag höjt katongväggen så den når ända upp till burväggen.. denna gången ska jag inte tro nåt om att problemet är löst men nu ska det fane mig vara så gott som omöjligt för dom att hamna på samma sida.. gaaah..

sen fick jag veta en mycket hemsk nyhet om en nära släkting till mamma.. usch va livet är orättvist.. såna här saker får en verkligen å få ett annat perspektiv på livet.. uusch.. =(

nej nu över till lite roligare saker!

Siss tatuerade sig idag å det blev redit redit jäkla skitfint faktiskt! =D sååå fint siss, helt klart rätt val av motiv.. passar dig perfekt! nejdå, jag är inte alls avis ;) haha.. nej men klart jättekul för henne! glad att du vågade, men varför skulle du inte våga lixom? hahaha.. min dag kommer den med då jag oxå får göra =)

åååh jag sprudlar av glädje för en hemlis som jag vet om men inte får berätta än... så med all respekt för min bästaste önskan så gör jag inte det =) men jag är så glad! lalalala... jippiiie =D

å imån om en vecka (!!!) så kommer mamma å pappa! detta sprudlar jag om möjligt ännu mer av lycka över för det ska bli så otroligt otroligt kul å ha dom här nåra dagar å mysa med god påskmat å annat kul!

det känns att slutet på utbildningen börjar bli verklighet nu.. i slutet på mars är det informationsmöte om examensarbetet.. å tydligen ska man välja institution snart med.. jisses! vi ska snart skriva uppsats å gå vår sista termin.. helt galet!

nej nu ska jag kontrollera mina småttingar... vakar som en hök över dom av rädsla att dom ska ta sig över till den andre.. bläk.. men om en vecka har de snart varsin bur iaf! puuuh då kan jag sova gott å lämna lägenheten utan att oroa ihjäl mig över vad jag kommer se när jag kommer hem.. haha

onsdagar it is

här har jag länge suttit funderat över när i jösse namn dom nya oth avsnitten kommer ut.. tydligen vid denna tiden i veckan =D dock ett dilemma.. hittade ett nytt avsnitt nu... jag är skittrött å borde verkligen sova nu.. men jag vill ju se nu! det va ju så himla spännande sist! åååh usch.. =S kluvet!

man kan ju kolla liiiiite =) hehe


eh jaha okej, heeeh

när jag kom hem efter att ha varit på tupperwareparty hos Mia så såg jag att det låg information från hyresgästföreningen.. på finska.. eeeeh.. okeeej.. ja visst, jag har ett finskt efternamn men jag kan inte ett ord finska =) haha.. så ja den informationen va hemskt givande.. undra va dom ville?.. heeeh..

tupperwarepartyt va iaf himlans trevligt! kändes skönt å komma iväg å träffa lite folk =) köpte inget men är allt bra sugen på ostrivaren =D en vacker dag ska den införskaffas!

min mamma är så söt, fick ett vykort på posten idag med texten "Hälsning från Småland - det bästa av Sverige" å så "Nu ses vi snart! kram från din mamma" på baksidan.. hur glad blir man inte?! värmde oerhört i hjärtat.. söta lilla älskade mamma som snart är här!! å älskade pappa oxå!


wiho

jag är så glad!! =D åååååh... så himla kul! *håller alla mina tummar för att det kommer gå bra nu* HAPPY!

överraskning

fick mig en väldans trevlig överraskning idag på eftermiddan.. ett samtal från min bästa V <3  messade i söndags å talade om att jag skulle försöka ringa igår men kom inte fram så idag ringde hon å kollade så allt va okej.. true friendship it is!

hann inte prata så länge denna gången men ack va jag mår ändå, precis va jag behövde =) fick som alltid annars prata med lilla underbara T <3 hon är så gooo.. ska bli så kul å se henne sen till Siss student.. hon kommer vara så stor då min lilla gobit, 11 månader! Valle säger att T är supergo nu å att hon kan kräla sig fram på golvet nu.. hon kan oxå gå nåra steg om man håller henne i händerna =D <3 lilla tösabiten håller på å bli stor! finns inget som glädjer mig mer än att få nåra minuter med min bästa.. det gör underverk =) 

 LYCKA TILL imån min vän.. håller alla mina tummar!! väntar med spänning på ditt sms imån vill jag då lova <3

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

kanske kanske kanske att vi firar Siss student ihop oxå.. å hur kul vore inte det då??! =D

  en bild på mig å min gobit när hon va liiiten <3

update

jag har inte redit nån ork att skriva här för tillfället.. hehe.. det går i perioder.. kan iaf uppdatera lite om småttingarna.. dom är nu delade på.. vi har satt upp en kartongvägg med ett marsvin på varsin sida.. jag stod inte ut mer med bråken å sen fick dexter ett litet blodigt sår på överläppen så då var min gräns nådd.. så älskling hjälpte mig att fixa en bra å stadig "vägg"... första dagen så låg dom helt utslagna båda två i varsitt hus.. trodde nära på att dom dött =P nej men inte redit så illa men lite orolig blev jag.. men nu är dom pigga å glada igen.. dom pratar som aldrig förr.. gick det inte att prassla en påse utan tjut innan, ja då är det omöjligt nu.. minsta lilla prassel från nånting i lägenheten så hör man två småttingar som tjuter =) så söta så! å jag tycker mig se en förändring på dexter nu med, han känns inte alls lika stressad nu som innan.. jag hoppas att detta blir till det bästa för dom! jag mår iaf bra mkt bättre nu när dom inte bråkar som galningar =/

bara en helg kvar nu - sen kommer mamma å pappa! =D

sov hos älskling inatt.. hmm.. man vänjer sig fort vid att ha mkt plats å sova på.. 120 cm har nog aldrig känts så litet.. haha.. slutade med att jag sov på soffan.. men dock va det en väldigt skön soffa å sova i så det kan jag mkt väl tänka mig att göra om =) det blev inte bättre av att mitt näsespray hade trillat ur väskan å låg kvar i bilen.. vaknade halv fem av att det var för trångt.. va halvtäppt då å slumrade bara löst fram till kvart över sju då jag va helt täppt å inte kunde andas med näsan.. fick dra på mig kläder å nära på rusa ut till bilen å hämta näsesprayet.. sen sov jag som en gris till typ halv 11 eller nåt =)

I want more!

jag vill se mer av nya säsongen av oth ! jag vill jag vill jag vill nuuu.. senaste avsnittet va så hemskt.. å så bra så klart.. jag vill se fortsättningen nuuuu!

hmm.. va ska jag titta på nu då? plugg kanske men det är ju inte lika kul som nån bra serie.. det är ju ändå söndag - vilodagen! =)

rådvill

va fan ska jag göra? gå ditåt eller ditåt?

det ena vägen, den logiska, är ju ganska uppenbart att det faktiskt inte kommer funka.. det märker man ju.. snart kommer det sluta riktigt illa.. såg nu en liten liten skada.. känns inge bra alls.. kommer det sluta med att dom inte ger sig förrän det slutar illa?

den andra vägen, hjärtats väg, vill att det ska funka.. vill att det ska gå bra, har ju kommit att tycka så mkt om dom båda.. hur kan man välja mellan två små hjärtan?

fan fan fan

aldrig trodde jag att två små filurer kunde komma att betyda så mkt på så kort tid

ännu ett tack

nu på kvällningen så här så känner jag att det faktiskt är läge å utbringa ännu ett tack till en person.. nämligen till Lisen.. =) du vet redan va jag tackar dig för så det behöver jag inte dra här... men du förtjänar ett så här offentligt tack min vän!

tredje natten .. sjuttifemte inlägget

japp, i natt är det tredje natten jag sover själv i min lägenhet.. första natten, eller ja kvällen.. va väl ärligt talat ingen höjdare.. kändes inte så himla bra med andra ord... men igår gick det mkt bättre å det kändes skönt.. hoppas det blir bättre å bättre nu bara så jag inte drabbas av nåt jäkla bakslag.. men med min otur så skiter väl sig allt snart =P hehe.. ja jag är lite allmänt less på mig själv just nu... är inte alls förtjust i vad jag lyckas med... men men.. det kunde väl som alltid vara värre!

skriver mkt idag känner jag men samtidigt är det mkt i skallen nu som behöver komma ut...

en lugn helg väntar å det känns hemskt bra.. är inte uppladdad för massa stojj å stimm känner jag... det är för mkt förändringar på gång just nu tror jag... men jag återkommer =) har en del plugg som skulle må bra av att tas tag i nu i helgen å så jag klarar mig nog... hehe..

nu vore det inte dumt att ha världens bästa mamma å pappa här... =/ men det är dock BARA en helg kvar nu, sen är dom faktiskt här!! =D

nedstämd

ja usch... idag är jag nedstämd.. först över datorn - men det gick ju bra tack å lov! men nu över mina marsvin.. de bråkar rejält nu å det får mig att må riktigt dåligt faktiskt.. känns inte alls bra.. jag vill ju att de ska vara sams =( deras gnabb har verkligen eskalerat å de bråkar rediga bråk nu så spånen bara flyger å skriken å morren avlöser varandra... sitter de inte i varsitt hus (vi har köpt ett nytt) så går de antingen å morrar åt varandra eller så bråkar dom.. =( är riktigt jobbigt att se.. trodde inte såna små varelser kunde beröra mig så mkt men det gör det verkligen.. skrev ett inlägg på ett marsvinsforum då informationen i böcker eller internetsidor inte tar upp detta bekymmer å jag är så glad å tacksam att det finns så vänliga människor som tar sig tid att svara å stötta mig - allt genom ett litet forum... fantastiskt va internet kan vara bra ibland! har fått otroligt många bra tips å mkt bra information å erfarenheter av de på forumet å jag tror jag kommer tillbringa mkt tid där framöver =/ känner mig inte lika nedstämd just nu men bra känns det då inte iaf.. har ställt in dem på älsklings rum för jag klarar inte av att se å höra bråken just nu.. vet att jag borde ha koll på dom men jag klarar det faktiskt inte.. överväger till å med å ringa djuraffären å bertätta detta å fråga om man kan lämna tillbaka ett av dom.. även om det tar emot väldigt mkt - men som det känns nu så orkar jag inte ha det så här mer =( varför kunde inte mina bebisar vara som frasse? eller som pluttrick =( fan.. varför ska jag alltid ha sån jävla otur med allt.. är det inte datorn då är det nåt annat... BLÄ!

nej nu ska jag glo på tv å begrava mig i soffan å försöka gaska upp mig lite! fick svar av en vänlig själ på forumet att hon lyckats tämja vuxna halvvilda marsvin så det finns nog hopp för mina småttingar med! hoppas det iaf.. =S

GRATTIS

GRATTIS lillebror på födelsedagen!!


TACK till världens bästa människor just nu

TACK  till älskling som hjälpt mig att fixa så jag fick ordning på datorn... datorn funkar nu men mitt tangentbord är inte redit som det ska.. men det har vi löst genom att köpa ett externt tangentbord så nu sitter jag med ett vanligt tangentbord till en laptop =) haha.. ser skitdumt ut men det skiter jag i.. ändå bara jag här hemma ju.. haha.. är såå otroligt lättad att det inte blev nå fel på själva datorn.. det hade ju varit lagom kul.. eller inte.. =S men men.. nu är problemet tillfälligt löst iaf =D TACK älskling för all hjälp!

å så självklart världens största TACK till pappa som alltid finns där när allt bara skiter sig!! jag vågar inte ens tänka på va jag skulle ta mig till utan dig alltså.. du är BÄST! att du varenda gång jag ringer å har problem lyssnar så tålmodigt, peppar mig att allt inte har skitit sig å kommer med alla dessa kloka råd.. det är ovärderligt!

jag älskar er båda - tack

häll inte vatten på datorn

jag lyckas då med det mesta.. denna gången att spilla vatten på min dators tangentbord... fan fan fan fan... har dock haft den på tork å så dära så kanske kanske kan den funka ändå... men jag vågar inte hoppas.. om jag har tur så kommer datorn att funka men inte tangentbordet.. å då ska man kunna köra med ett externt tangentbord säger pappa å älskling... men vi får se.. har inte vågat testa ännu å nu är jag hos älskling å hjälper till att fixa saker... så om jag är frånvarande på msn å liknande så är det för att min datorn inte fukar än..


snart snart

gud va glad jag blev när jag gick in på min blogg å såg min nedräkning tills mamma å pappa kommer.. så få dagar kvar nu ju!! å jag längtar så otroligt mkt! jisses.. imån, om exakt två veckor, så kommer dom hit... ååååh *lycka*

.....

första natten i varsitt boende... känns väl så där... men... jag visste ju att det skulle komma... men kan man nånsin förbereda sig för såna här saker tillräckligt mkt? don't think so...

fredsmäklaren Linda

oj oj oj... tänk va lite hö kan bringa frid i även de vildaste lägrena... hahaha... gav småttingarna rejält med nytt hö å nu är hörs bara det glada å ivriga kuttrandet, inget bråkande... eller jo, kommer den ena för nära den andres höstrån - ja då jäklans blir det liv i luckan iofs... men annars blev dom så sams så =D undra hur det hade slutat om dom hade fått sallad oxå? hihi

överraskningen

har för mig att jag skrev om att älskling hade beställt en överraskning åt mig för ett tag sen, om inte annat så gjorde han iaf det =) å idag kom den.. hihi... han hade beställt en bok med information om marsvin =D det största han kunde hitta.. så sött! tack älskling, den kommer jag ha nytta av! speciellt nu när mina bebisar blir större å större å mer könsmogna å gud vet vad, haha.. thank you baby! <3

vill oxå passa på å tacka älskling för tvbänken han köpte till mig.. TACK! <3

tack för att du är så snäll mot mig!

lång dag idag

fy fasiken va trött jag är idag.. huuuh.. blev lite halv sent igår när vi målade.. va väl klara efter tio tiden nån gång.. sen vaknade jag alldeles för tidigt idag.. blä.. tjugo i sex va jag uppe.. fyyy..  idag va det riktigt skönt å vara klar med målningen iaf när vi skulle börja köra saker! å det blev redit fint faktiskt =D akvadrat va med å hjälpte till så det gick ju undan =) jag har märkt att jag blir lite pedantisk i målarsituationer som dessa.. hehe.. målar å målar å blir aldrig nöjd - tänk om jag missat ett ställe så det blir nyansskillnad?! men icke då, det såg så bra ut så =)

idag städade jag å älskling bort allt bös sen igår å sen började vi köra saker.. hämtade sen soffan han beställt å sen körde vi även tv'n å tvbänk, säng å lite ikea saker =) är helt död i kroppen nu efter att ha släpat på tv-helvetet.. 65 kg väger lådan med den i! =O äckligt tungt men kändes jäkla bra efteråt när jag va stolt över mig själv... hahaha =)

mina bebisar är inte sams idag alls.. fy va dom bråkar =S innan har dom mest bara kivats å allmänt retats med varandra.. men nu, jisses.. spånen flyger, tänder klappras, det tjuts å morrars å dom reser ragg.. dom flög till å med ihop nåra gånger.. =O uuusch, jag hoppas detta är kulmen på rangordningshittandet så vi kan få lugn å ro snart! dom är iaf inte alls lika rädd för mig eller älskling längre, tror det funkade bra å ställa upp dom på skrivbordet så dom inte står på golvet.. mina småttingar! <3

nu ska jag göra mig redo (krypa ner i soffan ordentligt) å invänta Gynning som ett bra avslut på en hemskt lång dag!

var ska dom bo?

jag har alltid tänkt att när älskling flyttar så ska eddie å dexter allt få vara i det rummet älskling hade till sina saker.. men nu, när hans flytt är så nära så börjar jag bli osäker.. läste oxå nånstans att man gärna ska ha dom i ett rum med där man vistas relativt mkt oxå.. å det kommer jag ju inte göra i det rummet.. å sätter jag dom där inne så känns det som om vi blir så ensamma allihopa, så avskilda... å då fyller inte inköpet av dom sin funktion ju.. jag köpte dom ju för att inte känna mig ensam.. haha.. så nää, dom får nog faktiskt fortsätta bo här i vardagsrummet med mig så kan vi prata med å se varandra hela tiden.. älsklings rum ska dom få ha som motionsrum =) kommer ju inte ha allt för mkt saker där så det kommer passa bra som lekrum till mina småttingar.. å ja, kanske pluggrum eller nåt till mig.. hmm.. har svårt å komma på va det ska vara för rum mer än övernattningsrum till gäster.. men såååå himla ofta har jag ju inte besök som övernattar =) haha.. äsch, det löser sig.. jag borde inte klaga egentligen ju.. hrm hehehe.. kanske hellre för mkt utrymme än för lite =)

fixa fixa fint!

det blir målning.. men förstår om älskling blev lite lurad när han va å kollade på lägenheten med möbler å allt i för tapeterna va fina på de stora väggarna men på de mindre å inne i sovalkoven såg det hemskt skabbigt ut.. fettfläckar där deras säng stått å spikhål i massor på sina ställen.. men detta syntes ju inte med allt upphängt å alla möbler på plats.. å sen va det liiiite för ljus lila nyans oxå.. nä det va ett bra val av han att måla om =) det kommer bli fint! vi va där å skrapade bort lite tapetkanter å så dära innan å nu är älskling å akvadrat där å slipar allt fint med sandpapper.. schysst av älskling att ta hänsyn till min väldigt stora brist på tålamod å låter mig slippa vara med på detta tråkgöra =) han hämtar mig sen när dom är klara å då ska vi måla.. det tycker jag om så det vill jag vara med på! kommer kanske bli en sen kväll men det är ju skönt att bli klar med allt tills imån när han ska hämta sin soffa å så dära.. kommer bli så fint så!

today is the day

japp, idag är vi officiellt särbos.. idag har vi varsitt boende.. om 20 minuter får älskling hämta nycklarna å vi ska sen åka dit å avgöra om det behöver målas om.. älskling sa att tapeterna är lila nu å eftersom jag är inne i en väldigt lila period tror jag inte att jag kommer tycka att han ska måla om.. hehehe.. men vi får se =) ska klä på mig kläder så jag kan vistas bland folk nu så jag är redo att åka.. ser fram emot att få se lägenheten!

Laurel Music - Dreams and Lies

känner att jag bara måste lägga in denna låttext... en väldigt fin låt faktiskt =) den beror mig på ett sätt som jag inte redit kan förklara.. hmm.. men den gör sig så fint i öronen... =)

If you should ever lose your heart
to that someone you wanted all your life
and if that someone fails to part any meaning from a meaningless goodbye
if it's a dream I wouldn't know if it's worth dreaming
and if it's a lie I'd say they're are hard to recognise
but if I'm the one to give you all the answers
I'd say some day at least it's worth a try
if you should ever lose your heart
to that someone you wanted all your life
and if you'd ever lose your balance
to that someone you'd fail to satisfy
if it's a deam I wouldn't know if it's worth dreaming
and if it's a lie I'd say they're are hard to recognise
but if I'm the one to give you all the answers
I'd say some day at least it's worth a try

sista dagen närmar sig

nu har det blivit söndag.. å när vi vaknar imån så är det min å älsklings sista dag som sambos.. på måndag får han nycklarna till sin lägenhet å vi blir särbos.. även om det känns bra å jag vet att det kommer göra oss bra så känns det lite skumt nu när det är så nära... det blir alltid läskigt när såna här saker blir på riktigt.. ska bli spännande att se hur den ser ut, för jag antar att vi kommer åka dit å titta på måndag, hihi.. har inte sett den än eftersom jag hade skola å han mkt jobb då han tittade så det funkade inte att jag hängde med... men vi resonerade som så att jag nog lär se den sen ändå, haha.. det är ju inte så att vi aldrig mer kommer ses :P jag ser mkt positivt på att han nu bor på brynäs för till hösten ska jag ha två veckors vfu å då har jag planerat att sova hos älskling.. då får jag en gångtid på max 10 minuter till min vfu-förskola, istället för 30 minuters bussresa + minst 10 minuters gångväg =D me like!

mina försök att vinna förtroende hos mina bebisar går faktiskt ganska bra.. jag har satsat på å sitta å prata med dom, mata dom å locka dom att komma till mig med sallad.. å jag tror allt att dom har blivit lite modigare =) har skippat hela den stressiga å hjärtskärrande proceduren att försöka få upp dom att gosa för att istället få oss att bli kompisar.. känns inte som om dom får så bra intryck av en om man jagar dom å stressar ihjäl dom för att sen tvinga dom att gosa, haha =) nej, vi ska bli kompisar nu vi istället å sen kan vi gosa! med sallad å hö kan jag lova att man kommer långt =)

har nu hittat en layout på bloggen som känns rätt okej.. får väl se när jag tröttnar igen :P haha..

ändring pågår

eftersom jag aldrig blir helt nöjd med utseendet på min blogg så kommer jag nu göra ännu ett försök att ändra så jag kanske blir mer nöjd =) så om min blogg ser konstig ut ett tag fram över så är det för att jag är mitt uppe i projekt fixa bloggen.. hehe

3 veckor

om 3 ynka veckor så är mamma å pappa här!! =D

RSS 2.0